Mad Max: Furiosa start productie in Australië 

De langverwachte spinoff van Fury Road keert eindelijk terug naar het thuisland.

Mad Max: Furiosa start productie in Australië 

De Mad Max-filmserie is al sinds 1979 een van de beste odes aan alles dat veel herrie maakt, benzine zuipt en gevaarlijk hard gaat. Vooral de tweede film sprak tot de verbeelding van goedgeaarde petrolheads dankzij de legendarische Ford Falcon V8 Interceptor. Lange tijd was lange, realistische achtervolging van The Road Warrior onovertroffen, tot het uitkomen van het spectaculaire Fury Road in 2015.

De Inteceptor had een pijnlijk kleine rol in Fury Road.

Fury Road

Na tientallen jaren van vertraging had regisseur George Miller eindelijk de film gemaakt die hij al sinds 1981 voor ogen had. De film werd alom geprezen om de prachtige omgevingen, geweldige ontwerpen van de extreme hotrods en de keiharde non-stop actie. Bij de Academy Awards ging Fury Road uiteindelijk zelfs met zes Oscars naar huis.

Terug Down Under

De gehoopte filmlocatie Down Under had namelijk te maken gehad met een plotselinge regenbui, waardoor de normaal extreem dorre woestenij in bloei stond. Niet bepaald de juiste setting voor een post-apocalyptische achtervolgingsfilm.

Voor de spinoff Mad Max: Furiosa trekt George Miller de productie echter weer terug Down Under. Miller is niet de enige. Dankzij lossere coronamaatregelen wordt Australië door meerdere studios gezien als een goede locatie om de productie van films en TV-series weer op te pakken. Dat is goed nieuws voor de regio: de productie van Mad Max is op zichzelf al goed voor 850 banen en 350 miljoen omzet in Australische dollars.

Furiosa-prequel

De nieuwe film gaat het verhaal vertellen achter de heldin in Fury Road: Imperator Furiosa. Mad Max: Furiosa is echter een prequel, waardoor Charlize Theron vervangen wordt door de twintig jaar jongere Anya Taylor-Joy.

Taylor-Joy kun je kennen van films als Split, The New Mutants en de Netflix-serie The Queen's Gambit. Als tweede grote naam is Thor-acteur Chris Hemsworth bij het project betrokken. Welke rol hij precies gaat spelen is nog niet bekend.

De auto's

Net zoals Fury Road zal Furiosa vol zitten met extreme, creatief aangepaste V8-monsters. Er wordt wederom zo min mogelijk gebruik gemaakt van special effects bij de actiescenes. De achtervolgingen en de wagens die er aan deelnemen zijn dus allemaal zo goed als echt.

Volgens George Miller is er al met de bouw van de voertuigen begonnen. We zijn benieuwd of ze de waanzinnige creaties uit Fury Road kunnen overtreffen. Hieronder kun je ze nog een keer goed bekijken. Witness!

Nieuws
  • Warner Bros. Pictures