Pérez uit Belgische GP na crash tijdens opwarmronde

Problemen voor Pérez, die tijdens de opwarmronde voor de GP van België de controle over zijn wagen verloor en de muur in gleed. De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen zal vandaag niet meer kunnen starten.

Pérez uit Belgische GP na crash tijdens opwarmronde

Het zit opnieuw tegen voor de coureurs van Red Bull Racing. Sinds de GP van Oostenrijk is het Max en Checo niet gelukt om allebei over de finishlijn te komen. Wat de Belgische Grand Prix betreft hoeven we daar opnieuw niet op te rekenen, want Pérez is al voor de start van de race uitgeschakeld.

Het ongeluk vond plaats voor de start van de race, die vanwege de slechte weersomstandigheden sowieso al even op zich liet wachten. Tijdens de opwarmronde raakte de Mexicaanse chauffeur plotseling de controle over het stuur kwijt. Hij probeerde nog bij te draaien, maar het had geen enkel nut meer: de controle was weg en de teamgenoot van Verstappen gleed machteloos tegen de muur aan.

De verklaring is volgens Helmut Marko te vinden in de slechte weersomstandigheden. “Hij zei dat hij last had van aquaplaning uit het niets en dat hij daardoor de auto verloor”, Vertelde Marko aan Sky Germany. “De omstandigheden zijn zeker op het randje, maar zoiets als dit zou niet mogen gebeuren in de opwarmronde.”

Hoewel Pèrez er gelukkig ongedeerd vanaf gekomen is, kan hetzelfde niet gezegd worden over zijn wagen. De voorwielophanging van de RB16B is naar de knoppen en het gaat niet meer lukken om die voor de race weer op te lappen. Geen gevalletje GP van Hongarije dus. Max zal het deze keer weer alleen moeten doen.

De problemen van zijn teamgenoot hebben verder weinig invloed op de plannen voor Verstappen. "Dit verandert niks voor Max en zijn benadering van de race", vertelde Christian Horner. "Maar het weer blijft behoorlijk akelig. Het is zo'n dag waarop vanalles kan gebeuren."