Nissan Australia bevestigt komst nieuwe GT-R

In een persbericht over de nieuwe GT-R T-Spec deed Nissan topman Adam Paterson wat opvallende uitspraken. Volgens de Australiër is de R35 toch niet de laatste GT-R.

Nissan Australia bevestigt komst nieuwe GT-R

De soap rond de komst van een nieuwe Nissan GT-R is te vergelijken met de hooggespannen verwachtingen rond GTA 6. Net als Rockstar Games blijft Nissan maar schaven aan een stokoud ontwerp (2007!) terwijl de wildste geruchten de ronde doen over de langverwachte opvolger.

Na verhalen over een mild hybride, plug-in hybride of zelf volledig elektrische R36 en zelfs een cynische facelift van het oude model (zoals bij de Nissan Z) leek het er even op dat er helemaal geen nieuwe super-Nissan zou komen. Een persbericht van Nissan Australia heeft de geruchtenmolen echter weer op volle toeren gebracht.

Niet de laatste

De koalaknuffelende afdeling van het Japanse merk stuurde gisteren een persbericht in de ether om de komst van de nieuwe GT-R T-Spec en GT-R Nismo SV special editions te vieren. De modellen doen dienst als afscheid voor het model, dat door strengere botsproeven vanaf 2022 niet meer verkocht zal worden Down Under.

Nissan Australia Managing Director Adam Paterson ging met zijn uitspraken echter verder dan een simple afscheid: "De GT-R heeft de afgelopen 50 jaar z'n plek aan de top van de wereld verdiend als echt auto-icoon. Dit is niet het einde van het GT-R verhaal in Australië, maar het markeert het afsluiten van dit hoofdstuk voor deze generatie van het voertuig."

R36 in aantocht

De woorden van Paterson zijn geen directe bevestiging, maar het is moeilijk te interpreteren als iets anders dan een sterke hint dat er dan toch een R36 in aantocht is. Naar verwachting behoudt het nieuwe model de bekende VR38DETT 3,8 liter twin turbo V6, al wordt het blok opnieuw aangepast om zo goed mogelijk aan emissie en geluidseisen te voldoen.

Waarschijnlijk zal en 48V mild-hybride systeem gaan helpen om deze doelen te bereiken. Net als de nieuwe Nissan Z zal de GT-R in grote lijnen afgeleid worden van zijn voorganger en niet naar het EV-gekke Europa komen. Wanneer het dan eindelijk zover is blijft een raadsel, precies zoals bij GTA.

Nieuws
  • Nissan