'Little Talladega' is de ultieme Airbnb voor petrolheads

Midden in het platteland van Missouri is een oase voor benzinesnuivers neergezet. Met z'n eigen circuit, onverharde oval, karts, speelhal, zwembad en sportvelden is 'Little Talladega' een waar walhalla.

'Little Talladega' is de ultieme Airbnb voor petrolheads

Als je geen betaalbaar hotel kunt vinden is Airbnb een prima optie, maar je kunt er meer mee dan alleen een goedkope slaapplek vinden. Er worden namelijk allerlei vreemde en interessante plekken aangeboden waar je je symbolische luchtbed neer zou kunnen kwakken. In het slaperige Pomona, Missouri vinden we bijvoorbeeld 'Little Talladega', vernoemd naar de legendarische superspeedway in Alabama.

Topaccommodaties

Het riante huis wordt aangeprezen als een 'kasteel'. Met zes slaapkamers, 6.5 badkamers en plaats voor zestien personen is dat nog niet eens overdreven. Op het terrein rond het huis vinden we een zwembad, tennisveld, honkbalveld, garage met speelhal, dansvloer, speeltuin voor de kids, een goedgevulde visvijver en een kleine onverharde oval. Het beste onderdeel van de accommodatie is uiteraard het compacte circuit dat de villa omringt.

De lol kan niet op

Het ruwweg eivormig circuit is niet groot genoeg om je tweedehands F1-wagen op los te laten, maar leent zich perfect voor het gebruik van de vloot karts die in de garage opgeslagen staat. Daarnaast is het een prima arena voor driftwagens. Met een crossover onderaan het circuit kun je bovendien meer dan alleen rondjes rijden.

Voel je je na een paar sessies toch te beperkt? Dan kun je je uitleven op de kilometers aan bospaden rond het landgoed. Indoor lol is er ook in de vorm van 'crazy karts', waarmee je op de gladde vloer van de garage op meer comfortabele snelheden drifts neer kunt leggen.

De karts hebben zelfs al halo's meegekregen.

Autothema

Wanneer je eenmaal uitgeraasd bent kun je in één van de keukens een hapje klaarmaken en lekker uitbuiken bij het zwembad. Zelfs in de slaapkamers wordt het autothema doorgetrokken. Naar keuze kun je wegdromen in een Nissan Skyline, 300ZX of een klassieke Chevrolet pickup truck. ZO blijf je in de stemming in voorbereiding op een nieuwe dag vol uitlaatgassen en bandenrook.

Walhalla is onbetaalbaar

Uiteraard is een verblijf in het petrolhead walhalla een beetje duurder dan een nachtje bij iemand op zolder. De aanbieder vraagt maar liefst 2530 dollar (€2163) per nacht voor Little Talladega. En dan moet je ook nog eens minimaal twee nachten blijven.

Een weekje weg met vijf vrienden kost dus zomaar 17.650 dollar (€15.091). Dat is mét 759 dollar korting voor een lang verblijf. Dan huren we toch liever een echt circuit af. Heb je de extreem diepe zakken die nodig zij? Dan kun je hier een verblijf boeken. Zo niet, dan heb je waarschijnlijk veel meer aan de onderstaande filmpjes.

Achtergrond
  • Airbnb
  • Taylor Ray, Form Driven, Drift Mansion