Licht gebruikte Mercedes CLS 55 AMG op te halen bij Domeinen

Altijd leuk, een opknapper voor weinig geld. Deze matzwarte CLS is echter misschien een brug te ver.

Licht gebruikte Mercedes CLS 55 AMG op te halen bij Domeinen

Bij onze favoriete overheidsdienst zien we regelmatig leuke, aparte en unieke machines de revue passeren. Zo hebben we onder andere een gepantserde luxevrachtwagen, dikke yank tank, snelle straatracer en een kleine verzameling klassieke Mercedessen kunnen ontdekken. De aanbiedingen lopen dus enorm uiteen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: de belofte van een gave bak voor een prikkie. Dat er dan het een en ander aan moet gebeuren is eigenlijk zo goed als bijzaak. Je hebt immer genoeg budget over.

Brute Benz

Bij deze brute gitzwarte Benz gaat die vlieger echter niet op. We hebben het namelijk over een CLS van de allereerste generatie. En niet zomaar één, maar een heuse 55 AMG. Dat betekent dat we met de goddelijke 5,4 liter M113K 'Kompressor' V8 te maken hebben. De grommende achtcilinder stuurt zijn 476 pk en 700 Nm naar de achterwielen via een vijftraps automaat. De 1845 kilo zware 'vierdeurs coupe' kan daarmee in 4,5 seconden naar de 100 sprinten. Nog altijd indrukwekkende cijfers.

Op de bok

Helaas komt er van die cijfers voorlopig weinig terecht. En dat is niet alleen omdat de sleutels missen. Zoals je op de foto's al hebt kunnen ontdekken ligt de CLS namelijk op zijn gat. Dat heeft een duidelijke en peperdure reden: de Airmatic luchtvering heeft het begeven. De auto is hierdoor zo laag komen te staan dat hij niet meer rijdbaar is. Bij Domeinen hebben ze er daarom maar een bok onder gezet. De voorwielen rusten echter op houten blokjes. Helaas mag je de bok niet meenemen om de Merc de garage in te kunnen rollen.

Export

Voor de hoopvolle gelukszoeker zijn er nog meer problemen. De matzwarte wrap is niet overal even netjes, en de voorbumper is rechtsvoor gescheurd. De status van het kenteken is echter een groter obstakel: de CLS staat namelijk geregistreerd voor de export. Het originele kenteken kan pas opnieuw geactiveerd worden na een inspectie bij een RDW-keuringsstation. Er moet echter nog een hoop gebeuren voordat de Benz klaar is om die trip te maken.

Gezien alle problemen zal er voor de aangeslagen AMG waarschijnlijk niet de hoofdprijs gevraagd worden. Als je de middelen hebt kan de auto dus een aantrekkelijk koopje zijn. Er is echter geen garantie dat het ding überhaupt start. Waar je echter wel zeker van kunt zijn is een flinke rekening voor de reparaties. Het vervangen van het Airmatic systeem kan zomaar een paar duizend euro gaan kosten, zeker als je er zelf niet handig in bent.

Cargasm
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken