Stijging verkoop SUV’s

SUV’s worden steeds populairder. Maar waarom zijn SUV's zo populair? Bekijk wat de voor- en nadelen van dit type auto zijn en vind een goede SUV voor jou!

SUV

SUV’s worden steeds populairder. In 2010 was 7% van de nieuw verkochte auto’s een SUV; tegenwoordig is dat vier op de tien. De SUV is nu officieel het populairste automodel en de verwachting is dat de populariteit van de SUV’s nog verder zal stijgen. Maar waarom kopen mensen steeds vaker een sports utility vehicle? En wat zijn de voor- en nadelen dit type auto? Wij leggen het je uit!

Waarom zijn SUV’s populair?

SUV’s worden vooral gekocht voor de ruimte en het stoere karakter. Er zijn vaak vijf, en soms wel zeven zitplaatsen. Daarnaast gebruiken mensen hun SUV vaak voor het vervoeren van attributen die te maken hebben met ontspanning, hun hobby of reizen. Denk aan een familievakantie met het gezin of een achterbak vol sportspullen. Al die spullen passen met gemak in de ruime achterbak van de SUV. Zo kan je nog een extra koffer meenemen op vakantie en kun je eenvoudig meubels vervoeren.

De voor- en nadelen van een SUV

Een SUV heeft een hoge instap en een hoge zit. Daardoor heb je goed zicht op de weg en de omgeving. Een voordeel hiervan is dat de SUV prettig rijdt op onverharde wegen, weilanden of een dik pak sneeuw. De robuuste auto rijdt ook prettiger over drempels of slecht wegdek heen. Daarnaast heeft dit type auto vaak een hoge restwaarde. Het nadeel van een SUV is dat hij door het zwaardere gewicht meer lawaai maakt. Daarnaast is de auto groter en breder, dat kan in krappe straatjes en drukke steden lastig zijn met parkeren. Maar het grootste nadeel is wel het verbruik. Doordat de auto zwaarder is, verbruikt hij meer. Dat is slecht voor het klimaat en zeker met de hoge benzineprijzen, slecht voor de portemonnee. Ook in aanschaf is de SUV vrij duur. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een auto te financieren als je je oog op dit type auto hebt laten vallen.

Welke SUV’s zijn het best?

Je hebt verschillende prijssegmenten in de SUV’s. Zoek van tevoren uit wat voor jou de beste keuze is. Zo kom je na de aanschaf van je auto niet voor verrassingen te staan. Maar, welke SUV’s zijn nu het best voor jouw budget? Voor een minder groot budget kun je degelijke auto’s kopen voor een degelijke prijs. Denk aan een Dacia Duster, een Renault Captur of een Kia Niro. Daar ben je tussen de €20.000 en €30.000 aan kwijt. Wil je iets meer uitgeven, maar niet de hoofdprijs betalen? Voor €40.000 tot €47.000 heb je een Volvo XC40, een Skoda Enyaq of een Nissan Ariya. Op zoek naar een premium SUV? Kijk dan naar een Audi Q4 of een BMW X3. Daar ben je ongeveer €50.000 à €65.000 voor kwijt. Met verschillende budgetten kun jij een passende SUV vinden!

Algemeen
  • SDIM
  • SDIM