Alfa Romeo krijgt tik op de vingers voor loslopend personeel in de pitsstraat 

Het Zwitsers-Italiaans team is door de FIA beboet voor een merkwaardig incident tijdens de GP van São Paulo. Om de een of andere reden liep een Alfa Romeo teamlid doodleuk door de pitsstraat tijdens de race.

Alfa Romeo krijgt tik op de vingers voor loslopend personeel in de pitsstraat 

Je zou het door alle chaos en controverse rond de race bijna vergeten, maar tijdens de Grand Prix van São Paulo kwam even een bericht voorbij dat het team van Alfa Romeo onderzocht werd.

De FIA gaf geen concrete reden voor het onderzoek, maar stelde dat het was vanwege een 'overtreding in de pitsstraat'. Het incident werd gedurende de rest van de Grand Prix echter niet teruggehaald met een herhaling. Na al het spektakel in de slotfase was de gemiddelde fan het voorval bovendien alweer vergeten.

Kip zonder kop

Pas na de race werd duidelijk waar het nu eigenlijk allemaal om draaide. Een teamlid van Alfa Romeo bleek tijdens de race als een kip zonder kop door de pits gewandeld te hebben.

De man was duidelijk te zien op de onboard van Mick Schumacher, terwijl de Duitser naar binnen kwam voor een pitstop. Het teamlid leek daarbij recht in het pad van de aanstormende Haas te lopen. Het is niet duidelijk waar de beste Alfa-man mee bezig dacht te zijn.

Schamele boete

De FIA kon dan ook niet lachen om het incident. De stewards spraken uiteraard van een gevaarlijke situatie, in het bijzonder omdat het teamlid geen onderdeel uitmaakte van de pit crew, en dus geen beschermende kleding of een helm droeg.

Alfa Romeo kreeg voor het incident een boete van 1.000 dollar aan de broek. Zelfs voor het minder vermogende Zwitserse team is het bedrag echter een schijntje. Hopelijk ontmoedigt het echter genoeg om dit soort fratsen niet weer te laten gebeuren.

Formule 1
  • BrunoPress