Onderweg geld verdienen: waarom geen camper kopen?

Nu veel werk online plaatsvindt en je allang niet meer op vrijdagmiddagen (met je pet in de hand) je salaris in contanten ontvangt, staat niets je meer in de weg om de wijde wereld in te trekken en onderweg geld te verdienen. Daar zijn legio mogelijkheden voor. Steeds meer snelwegliefhebbers stoppen hun spaargeld in een camper, gooien de laptop erin en zoeken de vrijheid op. En waarom niet?

Onderweg geld verdienen: waarom geen camper kopen?

Wat kost een camper?

De aanschafprijzen van een (tweedehands) camper variëren van enkele duizenden euro's tot prijzen die letterlijk huizenhoog zijn, oftewel tonnen. In die laatste categorie presenteerden ze bij Top Gear ooit een camperbus die onderin ruimte voor een lage sportwagen had. Geinig, maar onbereikbaar voor velen.

Toch is, en al helemaal als je je huis van de hand doet omdat je als mobiele thuiswerker het continent over trekt, een camper geen onrealistische droom. Al moet er wel rekening gehouden worden met de doorlopende kosten op jaarbasis. Zolang je af en toe maar in Nederland terugkeert, is een bedrag lenen via www.directgeld-lenen.nl ook een optie.

Werken met uitzicht dat je zelf kiest

Als je al eens ingeschreven hebt gestaan bij die beruchte club is geld lenen zonder bkr een andere mogelijkheid om een camper aan te schaffen, en je rijdende vakantiehuis de benen te laten strekken buiten het drukke Nederland. Al even over de grens proef je dat het er rustiger en ruimtelijker is, en je parkeert elke dag op een plek waar het mooi is.

Bij een waterval, een meer, op glooiende heuvels of bovenaan woeste rotsformaties, alleen Europa al is schitterend. Neem plaats met je laptop en werk en geniet tegelijk! Dergelijke uitzichten zijn weer eens wat anders dan de gevels van andere grauwe gebouwen op het bedrijventerrein.

Online werk, waar vind je dat?

Bovendien is er online nog veel meer werk te vinden dan alleen de activiteiten die je voor je huidige broodheer verricht. Er moeten teksten geschreven en vertaald worden, bedrijven willen goeie sier met hun producten maken via bloggers en vloggers, er moet getranscribreerd worden voor Google en andere zoekmachines, het aanbod is kortom veelzijdig. Zoek de talloze lijstjes op. Niemand is verplicht om zijn dagen achter een bureau op een vaste plek te slijten.

Busje naar wens ombouwen tot camper

De echte hobbyïsten kopen een tweedehands bedrijfsbusje en bouwen het om tot camper. Dat vergt de nodige arbeid en veel geduld, maar scheelt bakken met geld. En je richt de camper daarbij precies in met de luxe die jij erbij vindt horen. Bijvoorbeeld zonnepanelen om nog onafhankelijker te zijn. Maar het belangrijkste is: een avontuurlijk bestaan is dichterbij dan je misschien dacht.

Effe naar Monza

En zo reis je, bij wijze van spreken, al werkend het Formule 1-circus achterna. Want effe naar Monza is geen onmogelijke logistieke expeditie als je op dat moment toch al in Noord-Italië vertoeft.

Die vrijheid omarm je tijdens de gehele periode als zogenaamde digital nomad. Juist het avontuurlijke gevoel van altijd op de weg zitten, niemand iets verschuldigd zijn, dat is nu zo makkelijk te realiseren. Geen hypotheek, wel elke dag nieuwe mensen en omgevingen.

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen met directgeld-lenen.nl