VIDEO: TikTok-jeugd doet achtervolging voor de lol

Een 'influencer' in Florida vond het een prima idee om de politie uit te dagen. Volgens de 18-jarige knul kon hij dankzij zijn geld en roem toch doen wat hij wilde.

VIDEO: TikTok-jeugd doet achtervolging voor de lol

Even ouwehoeren bij het stoplicht en een sprintje trekken, we hebben het allemaal wel eens gedaan. Dat soort fratsen is misschien een keer leuk, maar zodra de politie opduikt is het beter om je je te gedragen. Doelbewust de confrontatie opzoeken is al helemaal niet aan te raden. Dat laten we liever over aan sessies Need For Speed of GTA. Voor het Amerikaanse social media sterretje Damaury Mikula het onderscheid tussen spelletjes en real life echter even zoek.

Mikula verdient zijn bakken met geld normaal gesproken met posts op de Chinese social media site TikTok, de onofficiële afvoerput van het internet. Die roem gaf hem kennelijk het idee dat het prima zou zijn om met zijn Dodge Challenger met rokende banden door rood te knallen vóór een toekijkende Florida Highway Patrol wagen. Mikula bleef gas geven en kwam uiteindelijk weg, maar werd bij zijn thuisadres alsnog ingerekend.

Ik heb geld, ik mag alles

Volgens Fox News had de jonge creator vanaf de achterbank van de politiewagen een aantal bijzondere uitspraken in petto voor de dienstdoende agenten. Hij dacht kennelijk dat het prima was om te vluchten, zo lang hij er maar mee weg kwam. Bovendien was hij jong, verdiende hij heel veel geld, had hij een snelle auto en mocht hij doen wat hij wilde. Later op het bureau kwam hij echter toch terug op die vreemde manier van denken. Mikula heeft sindsdien zijn TikTok-activiteiten stopgezet om zijn "brein weer op het juiste pad te krijgen"

Algemeen
  • Pasco News