McLaren komt met grote reorganisatie na lastige seizoensstart

Het Britse raceteam vervangt de technisch directeur voor een team van drie experts

McLaren

McLaren grijpt hard in binnen de organisatie na wederom een moeilijke start van het Formule 1-seizoen. De Britse renstal kondigt vandaag onder andere aan dat de technisch directeur van het team, James Key, is vertrokken.

Geen punten

In de eerste twee races van het Formule 1-seizoen van 2023 wist McLaren geen punten binnen te halen. Ze staan hiermee helemaal onderaan in het klassement. Tijd voor verandering, heeft het Britse team daarom besloten. Technisch directeur James Key moest het vooral ontgelden. Hij is per direct geen onderdeel meer van de organisatie. Key was dan ook verantwoordelijk voor de McLaren raceauto, die tot nu toe weinig heeft weten te presteren. Op de plek van Key komt niet één nieuwe technisch directeur, er komt een team van drie nieuwe lieden in actie.

Bestaande uit Peter Prodromou in de rol van technisch directeur aerodynamica, Neil Houldey als technisch directeur Engineering & Design en David Sanchez, die de titel technisch directeur Car Concept & Performance toegeschoven krijgt. Die laatste keert hiermee terug op het oude nest. Hij was al eerder werkzaam bij McLaren en komt nu terug vanuit Ferrari.

Broodnodige reorganisatie

Bij Ferrari werkte Sanchez als Head of Vehicle Concept. De Scuderia wil niet reageren op de overstap van Sanchez, die vanaf nu dus weer mag rapporteren aan teambaas Andrea Stella.

In het persbericht dat McLaren naar buiten bracht zegt CEO Zak Brown: "Het is belangrijk dat we een stabiele basis neerleggen voor de volgende stap in onze reis. Het is me al een tijdje duidelijk dat we op technisch vlak niet snel genoeg ontwikkelen om ons weer omhoog te werken. Ik ben blij dat we nu zijn overgegaan naar een reorganisatie die nodig is om een omslag te maken als team. De strategische veranderingen moeten ons naar succes op de lange termijn brengen en zijn nodig om van McLaren weer een winnend team te maken."

Formule 1
  • NLBeeld