Daniil Kvyat voegt zich bij Lamborghini Le Mans-project

De voormalige F1-coureur heeft een nieuw thuis gevonden in Sant'Agata Bolognese. Samen met voormalige rivaal Romain Grosjean gaat de Rus helpen het Lamborghini LMDh-project van de grond te krijgen.

Daniil Kvyat voegt zich bij Lamborghini Le Mans-project

Het is alweer even geleden dat we geschreven hebben over Daniil Kvyat. De voormalig Red Bull F1-coureur leek afgelopen zomer nog af te stevenen op een fulltime NASCAR stoeltje, waar hij te maken zou krijgen met oude conculega's Kimi Räikkönen en Jenson Button. Zo'n negen maanden later heeft de Rus zijn koers echter abrupt bijgesteld. Lamborghini heeft Daniil namelijk aangekondigd als kersverse fabrieksrijder.

LMDh

Kvyat is door de Italianen ingehuurd om het team voor het aankomende Le Mans-project te gaan versterken. In 2024 wil het merk namelijk de aanval openen op de Amerikaanse IMSA-serie, het FIA WEC-kampioenschap en uiteraard de 24 uur van Le Mans.

Net als stalgenoot Porsche heeft Lamborghini gekozen voor de LMDh-klasse, de goedkopere optie binnen de mateloos verwarrende FIA Hypercar-categorie. Met een chassis op LMP2-basis en een gestandaardiseerd 50 pok hybride systeem vraagt een LMDh veel minder investering dan de overgecompliceerde LMH's van bijvoorbeeld Peugeot en Ferrari. De Le Mans Lambo krijgt net als zijn Porsche-broertje, de Cadillac en de BMW een twin turbo V8 mee.

From Italy with love

Kvyat zal niet meteen aan de slag gaan bij Lamborghini. Dit seizoen is hij eerst nog actief met het LMP2-team van Prema Racing, samen met nieuwe Lambo-collega Mirko Bortolotti. Tussen de races door zal hij meewerken aan de ontwikkeling en het testwerk van de LMDh-machine. Daniil heeft er ieder geval al zin in. Na zijn jeugd in Italië en een lange stint voor Toro Rosso/AlphaTauri is een baan bij Lamborghini een droom die uitkomt:

"Ik ben erg blij om me bij Lamborghini Squadra Corse gevoegd te hebben, het is een enorme eer voor me. ,Lamborghini is een heel erg bekend Italiaans merk met een geweldige historie in de autowereld en na opgegroeid te zijn in Italië is dit een extra bron van trots voor mij. We hopen samen veel doelen te bereiken. Ik bedank jullie voor jullie vertrouwen in mij en kijk ernaar uit om aan het LMDh-project te beginnen te werken later dit jaar."

Autosport
  • Lamborghini