Daniel Ricciardo gaat testen voor Red Bull 

The Honeybadger mag weer eens een keer achter de simulator vandaan komen. Later dit jaar krijgt de goedlachse Aussie een kans om een echte test uit te voeren.

Daniel Ricciardo gaat testen voor Red Bull 

Daniel Ricciardo zit dit seizoen in een eigenaardige positie. Als derde rijder / lachend uithangbord van Red Bull Racing is de Aussie er tegelijkertijd wel en niet in de Formule 1. Na de twee middelmatige jaren bij Renault en het drama bij McLaren moet de achtvoudig Grand Prix winnaar weer van voren af aan beginnen. Tot nu toe houdt hij zich vooral bezig met promowerk en simulatorsessies. Toch heeft de drang om weer op de grid te staan alweer de kop opgestoken.

Echte test

Volgens RBR-chef Christian Horner komt DannyRic later dit jaar een klein stapje dichterbij een comeback. The Honeybadger mag namelijk achter zijn simsetup vandaan kruipen en testen met een echte auto. Voor een man met Daniel's palmares is het een schrale troost, maar ook een kans om zich te bewijzen tegenover huidige #2 Sergio Perez. Horner is in ieder geval zeer positief over de bijdrage van de Australiër:

"Het is geweldig om hem terug in het blauw en terug in het team te hebben. Hij gooit zichzelf er echt helemaal in. Hij zit bij alle briefings, hij is ook hard aan het werk geweest in de simulator. [Hij heeft] wat race support en wat ontwikkelingswerk gedaan."

"Hopelijk herontdekt hij zijn liefde voor de sport. Hij zal een beetje testwerk voor ons doen later in het jaar en we zullen zien hoe dat gaat voor hem. Maar ik denk dat het een andere ervaring is. Hij heeft zichzelf erin gegooid en omarmt deze nieuwe rol."

Sfeer...maar ook snelheid?

De aanwezigheid van Ricciardo doet volgens Christian bovendien wonderen voor het team. Zowel op technisch als moraal vlak wordt de bijdrage van Daniel zeer gewaardeerd. Of hij die positieve kwaliteiten kan ondersteunen met indrukwekkende snelheid valt nog te bezien. Aangezien hij geen behoefte heeft aan een stoeltje in het middenveld is de Red Bull-test zijn enige kans om indruk te maken op de toppers:

"Ik zou zeggen dat hij ongeveer 10 minuten verwijderd is van klaar zijn! Hij is in goede vorm, hij heeft zichzelf fit en gezond gehouden. Ik denk dat hij hard traint en hij klaar is om te gaan zodra hij de kans krijgt."

“Zijn populariteit in de Formule 1...ook al rijdt hij niet, hij is waarschijnlijk de meest populaire coureur hier. En voor ons is het gewoon positief om hem in het team te hebben, zijn bedrage aan het team, de coureurs, de ingenieurs. Daniel is gewoon een positieve energie om erbij te hebben en het is geweldig om te zien hoe hij zijn mojo terugkrijgt, om die grote glimlach op zijn gezicht te zien."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool