Dit is McLaren's Triple Crown Monaco livery

McLaren heeft het doek getrokken van de speciale auto voor Monaco. Het nieuwe kleurenschema viert het feit dat McLaren de Triple Crown of Motorsport op zak heeft.

Dit is McLaren's Triple Crown Monaco livery

Net als Williams heeft McLaren een speciale livery in petto voor de Grand Prix van Monaco van dit weekend. De renstal uit Woking doet echter niet zomaar een publiciteitsstunt, maar grijpt terug op de eigen roemruchte geschiedenis.

Het nieuwe kleurenschema is namelijk gebaseerd op de drie liveries van de Triple Crown-winnaars van McLaren: de McLaren M16C IndyCar uit 1974, de McLaren MP4/2 F1 uit 1984 en de McLaren F1 GTR die in 1995 de 24 uur van Le Mans op zijn naam schreef.

Alles in één

Voor de Indy 500 - die ook dit weekend plaatsvindt - kon McLaren de kleuren vrolijk namaken op drie verschillende auto's. In de Formule 1 is dat echter geen mogelijkheid, vraag maar aan BAR. Het team heeft er alles aan gedaan om de drie liveries samen te brengen op één auto. Het resultaat is een ietwat ongelukkige mix van kleuren.

Vreemde mix

Het vaal donkere grijs van de F1 GTR gaat over in het wit van de MP4/2, gevolgd door het oranje van de M16C. Omdat het oranje dicht bij het originele rood ligt is het echter moeilijk om de invloed van die klassieke IndyCar te zien.

De kleurrijke Google Chrome wheelcovers maken de kleurenclash compleet. Net zoals de Gulf-kleuren in 2021 is de Triple Crown livery een eenmalige vingeroefening. In Spanje zal de auto gewoon weer oranje, zwart en blauw zijn.

Formule 1
  • McLaren