Hamilton blij met schrappen chicane Barcelona: 'Onze auto vond het nooit leuk'

Sir Lewis verwelkomt de beslissing om de gehate chicane van Barcelona te verwijderen met open armen. Volgas door bocht 13 en 14 is volgens de Brit veel beter voor hem en Mercedes.

Hamilton blij met schrappen chicane Barcelona: 'Onze auto vond het nooit leuk'

Na meer dan 15 jaar onafgebroken klachten over de verschrikkelijke chicane heeft het management van Circuit de Catalunya-Barcelona het onding dit seizoen eindelijk van de kaart geveegd. Het bocht 14-15 complex was sinds de introductie in 2007 een doorn in het oog van teams, coureurs en fans.

De ongemakkelijke bochtencombinatie haalde om veiligheidsredenen alle snelheid uit de laatste sector, maar had als grootste effect dat inhaalacties in de remzone van bocht 1 zo goed als onmogelijk gemaakt werden.

Nieuwe impuls

Na de jarenlange smeekbedes is de chicane eindelijk naar de geschiedenisboeken verwezen, waardoor de coureurs opnieuw volgas door bocht 12 en 13 zullen kunnen knallen.

De huidige ground effect auto's beloven daarbij bovendien dat de rijders elkaar goed zullen kunnen volgen, zodat ze in de DRS-zone van het rechte stuk en de remzone van bocht 1 een aanval zullen kunnen plaatsen. Zo moet de doorgaans oersaaie Grand Prix van Spanje een nieuwe impuls krijgen.

Leuk voor Lewis

Het nieuws klonk als muziek in de oren bij Sir Lewis Hamilton. Tegenover RaceFans erkende de Brit dat hij en het team van Mercedes nooit overweg konden met de knullige chicane. De zevenvoudig wereldkampioen kijkt er dan ook naar uit om van de oude layout te gaan proeven:

"Onze auto heeft die chicane nooit leuk gevonden. Ik heb het nooit leuk gevonden. Dus we zullen bocht 12 uitkomen en dan vol, waarschijnlijk volgas door de laatste twee. Het zal geweldig zijn voor onze nek, geweldig voor bandenslijtage, en het zal leuk zijn."

Hamilton zal net als vrijwel alle andere coureurs flink moeten gaan wennen aan het herziene circuit. De ervaren Brit heeft immers geen ervaring met het circuit in de Formule 1, aangezien hij zijn debuut maakte in 2007. Alleen veteraan Fernando Alonso heeft de razendsnelle bocht 12-13 combinatie mogen meemaken vanuit de cockpit van een F1-bolide in zijn jaren voor Minardi en Renault.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Red Bull Content Pool