Daniel Ricciardo gaat Formule 1 TV-programma presenteren

De derde rijder van Red Bull heeft een nieuwe hobby gevonden. Voor Amerikaanse zender ESPN zal Ricciardo voor de GP's van Canada, COTA en Las Vegas een 'alternatief' F1-programma gaan presenteren.

Daniel Ricciardo gaat Formule 1 TV-programma presenteren

Na vier jaar van weinig succesvolle omzwervingen bij Renault en McLaren keerde Daniel Ricciardo begin dit seizoen terug bij de Red Bull-familie. Het team had echter geen racestoeltje voor hem over, waardoor hij gedegradeerd werd tot stuntcoureur en PR-machine.

Aangezien Daniel naar eigen zeggen een pauze nodig had was dat echter geen probleem. Donuts draaien in een oude V8 F1-machine en breed lachen voor de camera klinkt als een goede deal.

DannyRicTV

DannyRic's talent voor het laatste heeft hem nu een nieuwe schnabbel opgeleverd. Al in oktober vorig jaar werd de populaire Australiër door Amerikaanse zender ESPN aangewezen als de ideale frontman voor een Formule 1-programma.

Met dank aan het Netflix docudrama Drive To Survive is Ricciardo immers ongekend populair in The States. Negen maanden later zijn de handjes dan toch eindelijk geschud: vanaf de Grand Prix van Canada krijgen ESPN2-kijkers te maken met de capriolen van The Honeybadger.

'Alternatieve uitzending'

Daniel zal worden bijgestaan door Canadese acteur Will Arnett, bekend van onder andere shows als Arrested Development, 30 Rock en Bojack Horseman. Zelfverklaarde F1-superfan Arnett runt de komische F1-radioshow Fast & Loose, met onder andere tweevoudig wereldkampioen Mika HĂ€kkinen. De TV-variant zal waarschijnlijk een vergelijkbare insteek hebben. ESPN spreekt namelijk van een 'alternatieve uitzending'. Aangezien de reguliere uitzendrechten in handen zijn van rivaal ABC heeft de zender eigenlijk ook geen keuze.

Ricciardo en Arnett zullen zich alleen gaan richten op de overgebleven Noord-Amerikaanse races op de kalender: de Grand Prix van Canada, Amerika en Las Vegas. Wanneer de show een succes is (en Ricciardo geen stoeltje vindt) zal er wellicht een uitbreiding volgen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool