Franse politie plet genadeloos BMW van straatdrifter (video)

Even dwars gaan kwam een Franse BMW-liefhebber zeer duur te staan. De lokale politie nam meteen zijn beide bolides in beslag en gooide ze in de pers.

Franse politie plet genadeloos BMW's van straatdrifter (video)

Als je een dikke bak het met achterwielaandrijving en veel vermogen kan het wel eens aanlokkelijk zijn om de kont even om te gooien. Zeker op een verlaten industrieterrein of op een lege rotonde. Niemand die er wijzer van wordt, tenzij je het gaat filmen en op social media zet.

Die laatste - zeer domme - stap nam een BMW-liefhebber in het Franse Tourville-la-Rivière, nabij Rouen. Helaas voor hem keek lokale politie mee. Omdat het kenteken duidelijk te zien was in het filmpje duurde het niet lang voordat de wegpiraat opgespoord was.

Platte strafmaat

Op zijn Instagram-pagina zet 'Alann' uiteen wat er vervolgens gebeurde. De beste man werd op zijn werk overvallen, gearresteerd en geboeid afgevoerd. Ondertussen werd zijn gele, in Fast & Furious-stijl uitgedoste BMW E36 coupe in beslag genomen. Bij dezelfde operatie werd een E46 sedan met een graffiti-laklaag van een andere eigenaar buitgemaakt.

Vanwege een bijzonder drastisch lik op stuk beleid werden beide Beemers overgebracht naar een opslag in Rouen, en een paar dagen later meteen in de autopers gegooid op een nabijgelegen sloperij. De politie filmde het proces bovendien nog even om andere straatracers te ontmoedigen.

Inzamelactie

Monsieur Alann is het uiteraard niet eens met de gang van zaken. Via Instagram vraagt hij om donaties zodat hij een advocaat in de arm kan nemen om de politie ter verantwoording te roepen. De beste man kon op geen enkel moment tijdens het proces bezwaar indienen tegen de inbeslagname. Ook werd er geen moeite gedaan om zijn persoonlijke bezittingen uit de auto te verwijderen.

De zaak zal op 15 januari 2024 voorkomen bij de lokale rechter. Inmiddels heeft de inzamelactie met €4.597.97 al bijna het doel van 4.800 euro bereikt.

Algemeen
  • alann_abt