Manager Nyck de Vries: 'Gequote uitspraken zijn nep en laster'

Het bericht waarvan we wisten dat -ie zou komen is eindelijk hier. Het management van Nyck de Vries heeft de door verschillende media gecirculeerde controversiële uitspraken van de Nederlander afgedaan als nepnieuws en laster.

Manager Nyck de Vries: 'Gequote uitspraken zijn nep en laster'

Een paar dagen geleden kwamen opeens bijzonder bittere uitspraken bovendrijven die toegeschreven werden aan Nyck de Vries. Oostenrijkse publicatie Kurier meldde dat de voormalig AlphaTauri-coureur 'in gesprek met Italiaanse media' pittig commentaar geleverd had op zijn voormalig werkgever.

Zo zou Red Bull hem het stoeltje naast Max Verstappen beloofd hebben voor 2025, en beschuldigde Nyck het team ervan in 2021 de achtste titel van Lewis Hamilton gestolen te hebben.

#TeamLH

De quotes lazen als het geraaskal dat dagelijks te vinden is in de fanatieke #TeamLH-hoek van social media platforms zoals Twitter. Daar wordt werkelijk elk denkbaar onderwerp dat vaag gerelateerd is aan de Formule 1 immers gekoppeld aan het 'drama' van Abu Dhabi 2021.

Het nare luchtje aan de berichten rond de uitbarsting van De Vries werd steeds sterker nadat het bijzonder stil bleef vanuit de officiële kanalen van AlphaTauri, Red Bull en het management van de Nederlander.

Nep en laster

Manager Guillaume Le Goff heeft ons na een paar dagen speculeren eindelijk het verlossende woord gegeven. In gesprek met het Duitse F1-insider benoemde de Fransman - die ook Pierre Gasly onder zijn hoede heeft - het beestje eindelijk bij de naam. De bizarre uitspraken die door de media in de ether gegooid werden waren namelijk lasterende verzinsels. Nyck heeft sinds zijn ontslag namelijk met helemaal niemand van de media gepraat, ook niet in Italië:

"Nyck heeft sinds het nieuws van Red Bull met absoluut niemand gesproken, ook niet met enige Italiaanse media. Het nieuws is nep en laster."

Juridische stappen

Le Goff laat het er uiteraard niet zomaar bij zitten. Het juridische team van De Vries zou al kijken naar mogelijkheden om de bedenkers van het nepnieuws onder vuur te nemen. In een poging de gedane schade te repareren komt Nyck later deze week bovendien met een echt statement over de situatie:

Blijkbaar wilde iemand zich onderscheiden, we behouden ons het recht voor om verdere juridische stappen te ondernemen. In de loop van de week zal er nog een officieel statement van Nyck aankomen, maar tot die tijd moeten we nog een paar zaken uitzoeken."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool