Verstappen heeft geen zin in zeven titels: 'Het is toch elke keer hetzelfde'

Max breekt op dit moment alle records, maar in een exclusief interview maakt de Nederlander duidelijk dat het voor hem allemaal niet zo hoef. Blijven hangen voor zeven of meer titels is aan hem niet besteed.

Verstappen heeft geen zin in zeven titels: 'Het is toch elke keer hetzelfde'

Met elf overwinningen uit dertien races en negen op rij lijkt Max Verstappen dit seizoen niet te stoppen. Dit weekend maakt hij zich op om het tien jaar oude record van voorganger Sebastian Vettel voor meeste overwinningen op rij te verbeteren.

Aangezien de regels tot 2026 stabiel blijven en Red Bull een duidelijk voordeel heeft ten opzichte van de concurrentie zou het zomaar kunnen dat hij nog eens drie titels aan zijn palmares toe zal voegen. Het najagen van het record van zeven titels zou dan een optie worden. Met een contract tot 2028 zou de Nederlander - afhankelijk van Red Bull's uitwerking van de nieuwe regels - zomaar zeven op rij kunnen scoren.

Genoeg is genoeg

In een exclusief interview met RaceFans in het Red Bull Energy Station in de paddock van Monza liet Max echter een heel ander geluid horen. De de facto drievoudig wereldkampioen ziet geen heil in het doorploeteren om een bepaald aantal titels te halen, zoals aartsrivaal Lewis Hamilton bijvoorbeeld doet. Elke titel na de eerste is volgens Verstappen eigenlijk overbodig.

De huidige richting van de Formule 1 met enorme kalenders, een overvloed aan stratencircuits en de regels voor 2026 kunnen hem bovendien niet bekoren. In zijn klaagzang over de moderne Formule 1 heeft hij meerdere keren geclaimd te zullen stoppen met de Formule 1, wat steeds opgevat werd als een hol dreigement. Volgens Max ligt dat echter anders:

"Eerlijk gezegd is het niet echt een dreigement, het is gewoon zoals ik mijn leven zie. Ik race al sinds ik vier jaar oud was en op een bepaald punt is het genoeg. Voor mij draait het niet om zeven, acht, negen titels winnen. Zodra je het gewonnen hebt is het aan het eind van de dag altijd hetzelfde.

Ik heb al een hoop plannen buiten de Formule 1. Het is niet alsof de F1 mijn leven is, dat het het enige is dat ik doe. En dat is denk ik dat ik makkelijk ook andere dingen kan doen zonder teveel te reizen. Want op een bepaald punt is het genoeg."

Geen veertigplusser

Bij het aflopen van zijn contract zal Verstappen slechts 31 zijn. Mannen zoals Lewis Hamilton en Fernando Alonso hebben bewezen dat je als F1-coureur op die leeftijd nog jaren meekan. Max heeft er echter totaal geen behoefte aan om tot na zijn veertigste in de Formule 1 te blijven, ook al kan hij blijven winnen:

"Nee, absoluut niet. Geen verlangen naar. Ik heb mijn zinnen al gezet op wat ik buiten de Formule 1 wil doen. Het is een grote passie van me en ik wil dat ook mogelijk maken."

"Natuurlijk zou het heel moeilijk zijn om weg te lopen bij een winnend team. Ik weet dat ik een contract heb tot '28. Maar daarna, ben ik 31, misschien wil ik andere dingen doen. Ik weet dat ik op mijn 31ste nog heel competitief kan zijn, maar daar gaat het niet om want op een bepaald punt is het genoeg en wil je gewoon andere dingen doen."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool