Papa Stroll: 'Lance is niet langzaam, hij heeft veel pech'

Volgens Lawrence is er helemaal niets mis met de snelheid van zoonlief Lance. Het feit dat de 42-jarige Fernando Alonso hem het snot voor de ogen rijdt ligt namelijk vooral aan pech.

Papa Stroll: 'Lance is niet langzaam, hij heeft veel pech'

Lance Stroll is langzamerhand uitgegroeid tot het lachertje van de paddock. Vanwege de middelmatige vorm van de Canadees is het moeilijk te verklaren waarom hij nog een stoeltje in de Formule 1 heeft, totdat je ziet van wie dat stoeltje is.

Zonder de hand van papa Lawrence was de opstandige Strulovitch Stroll junior immers allang de deur gewezen. Ondanks drie podiums en één pole position heeft Lance de reputatie van slome duikelaar zonder enige ruimtelijk inzicht en met een voorliefde voor flinke schades rijden. Dit seizoen heeft hij die indruk niet weten uit te wissen: na 17 races staat de Canadees op de tiende plek met 47 punten. Teamgenoot Alonso is vierde met 183.

Allemaal pech

Volgens Lawrence Stroll is er echter helemaal geen reden tot paniek. De slechte resultaten van Lance liggen namelijk helemaal niet aan hem. Stroll jr. heeft de laatste tijd gewoon enorm veel pech gehad:

"Lance is het jaar op achterstand begonnen met twee gebroken polsen voor de eerste zes races, wat heel uitdagend was, maar hij deed echt heroïsch werk - en hij heeft een jammerlijke hoeveelheid pech gehad."

Het is de schuld van de auto

De pech voor Lance kwam volgens Lawrence vooral in de vorm van problemen met de auto. Vreemd genoeg combineerde papa Stroll schijnbaar de issues van dit jaar met een terugblik op de complete carrière van zijn zoon. Stroll senior oreerde namelijk over negen opgeblazen motoren en een gebroken achtervleugel, terwijl Stroll dit jaar maar drie keer uitgevallen is:

"Hij heeft negen opgaves gehad door motorfalen, of een achtervleugelprobleem. De helft van de races hadden niets te maken met zijn eigen vaardigheden. Hij heeft gewoon pech gehad, helaas."

Lance blijft nog even

Dat Stroll in de rest van de races waarbij alles wel werkte ook geen potten wist te breken ziet Lawrence even door de vingers. Lance werd in de afgelopen seizoen voor Aston Martin dertiende en vijftiende overall.

De absolute piek kwam dit seizoen in Australië met een vierde plek, die alleen mogelijk gemaakt werd door een rode vlag reset. Op dat moment had hij zich op de baan feitelijk verremd en lag hij zo goed als laatste.

Het feit dat papa Stroll de noodzaak zag om Lance te verdedigen zegt al genoeg. Ondanks alles zal de Canadese brokkenpiloot de komende tijd nog even rond blijven hangen in de koningsklasse van de autosport.

Formule 1
  • NL Beeld / PA Images, NL Beeld / Action Press, NL Beeld / Proshots