Las Vegas heeft VIP-pitboxen

Het kan gewoon niet gek genoeg in Las Vegas. In de drang naar exclusiviteit en prestige heeft de organisatie de overgebleven pitboxen omgebouwd tot VIP-lounges.

F1 Las Vegas heeft VIP-pitboxen 

We mogen dit weekend gaan 'genieten' van de grootste clownshow op de F1-kalender. Met Liberty Media als promotor doet de organisatie van de Grand Prix van Las Vegas er immers alles aan om zoveel mogelijk indruk te maken.

Niet met spektakel en sensatie op de baan, maar door het verzorgden van peperdure concerten en shows en het creëren van een exclusieve, glamoureuze sfeer. In de fanatieke jacht op vermogende klanten is vrijwel elk gedeelte van het circuit tot een VIP-sectie gebombardeerd. Dat beperkt zich echter niet tot de tribunes en horeca. Ook de pitsstraat is besmet met het VIP-virus.

VIP-pitboxen

In het op een cruiseschip geïnspireerde pitgebouw tref je immers niet alleen standaard skyboxes en VIP-lounges aan. Het gevaarte is namelijk gebouwd op de groei, waardoor er zeven pitboxen onbezet bleven.

Omdat een lege ruimte zonder VIP-bordjes en bewaking heiligschennis is in Vegas werd de boel meteen opgevuld. De pitboxen zijn nu de meest kostbare en exclusieve VIP-lounges op het circuit.

VIP-uitzicht?

Bij zo'n super-exclusief stekkie mag je wel een bijzonder goed uitzicht op de baan verwachten. Daar kom je immers toch voor, als hardcore F1-fan. De genodigden in de VIP-pitbox krijgen echter helemaal niets te zien, behalve een paar vangrails en een tribune. Wellicht is er nog een glimp van een auto op te vangen, maar aangezien de meeste stoelen de andere kant op gericht staan zal niemand daar iets van meemaken.

De VIP-pitbox vat de spirit van de Las Vegas Grand Prix in ieder geval mooi samen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Adam Cooper