Gerechtigheid. Politie takelt dikke Ford-pickup bij laadplek weg

Het is van een kinderachtigheid die je je bijna niet voor kunt stellen, maar er zijn nog steeds mensen die hun grote conventionele auto pal voor een supercharger zetten, uit protest, of zoiets. Bij zulk gedrag past maar één reactie.

Kinderachtig hoor

We kenden het fenomeen 'Teslaatje pesten' al even in de VS, maar zoals alle goede en minder goede dingen, waaien Amerikaanse trends op een gegeven moment naar Europa over. De eigenaar van een Ford F-150 Raptor in Berlijn leek het een goed idee om twee openbare laadplekken te bezetten, omdat dat in de hoofden van sommige mensen kennelijk normaal is. Het past wel bij deze tijd, waarin elke discussie door een kleine groep mensen enorm gepolariseerd wordt ('wel of geen vlees', 'zwarte piet of roetveegpiet', 'elektrisch of V8').

Hoe dan ook, de lokale politie deed het enige juiste, en takelde de aso-in-kwestie weg. Hopelijk heeft hij zijn pickup voor de hoofdprijs op het depot op mogen halen. We betwijfelen of deze actie heeft meegespeeld in de keuze van Tesla om zijn Gigafactory bij Berlijn te bouwen, maar we zijn er zeker van dat deze actie op de goedkeuring van Elon Musk kan rekenen.