Politie geeft tüüütüürende trouwstoet gigantische boeteregen

De Rotterdamse politie heeft zaterdagmiddag een flink aantal bekeuringen uitgeschreven voor een toeterende trouwstoet. Deze keer was het raak in de op Zuid gelegen wijk Bloemhof.

Trouwstoet

De terreur van grote blij tüüüterënde trouwstoetiërs is nog niet voorbij. Zaterdagmiddag rond vier uur werden de bewoners van de wijk Bloehof getrakteerd op een ongewenste regelovertredende muziekshow.

De politei kreeg verschillende meldingen over een stoet auto's die gevaarlijk door de stad reed en rukte uit. Bij het plegen van de overtredingen werden de andere weggebruikers in gevaar gebracht. In de Lavandelstraat werden de auto vervolgens massaal op de stoep geparkeerd, want waarom zou je immers op de aangewezen plekken gaan staan?

De inmiddels gearriveerde politie deelde maar liefst dertig bekeuringen uit voor op de stoep parkeren. Bij elkaar is dat alleen al goed voor ruim drieduizend euro. Naderhand werd de stoet via cameratoezicht gecontroleerd, maar toen hielden ze zich beter aan de regels en werden geen overtredingen meer geconstateerd.

Na de knock-out van een agent in Rotterdam afgelopen zomer is de politie extra gefocust op overlastgevende trouwstoeten. Het gaat desondanks nog bijna wekelijks mis in het hele land.

Foto: een willekeurige trouwpartij op archiefbeeld