Zo ziet Zandvoort eruit na verbouwing voor terugkeer Formule 1

Al maanden houdt de verbouwing van Circuit Zandvoort vriend en vijand van de Formule 1 bezig. Toch moet de baan voor 3 mei klaar zijn als Max Verstappen en zijn vrinden langskomen. Vandaag toont het circuit de eerste impressies van de veranderingen aan de baan.

Zandvoort

Aanstaande maandag geeft Circuit Zandvoort een update van de gang van zaken rondom de verbouwing van de baan. In verband met de terugkeer van de Dutch GP op 3 mei 2020 moet het asfaltlint worden aangepast, want het voldeed niet helemaal aan de eisen van de Formule 1 van tegenwoordig. Eén van de opvallendste aanpassingen is de 'banking' die in de Arie Luyendijkbocht wordt aangebracht. Daar komt het asfalt twee keer zo steil omhoog als de bochten van de oval in Indianapolis.

Het circuit gaf vandaag een aantal beelden van bouwer VolkerWessels vrij. Daarop kunnen we zien dat er nieuwe tunnels onder het circuit door worden geplaatst om meer publiek door te kunnen laten. Er komt een nieuw medisch centrum. Het belangrijkste is natuurlijk wat er aan de baan gaat gebeuren: de verbreding van het rechte stuk, en het verleggen van de Hugenholtzbocht. Die laatste wijziging moet de toegang tot de paddock vergemakkelijken. Het ziet ernaar uit dat ook die bocht meer banking krijgt dan hij nu heeft. Ook is er rondom bocht 2 en 3 veel meer grind te zien dan er nu ligt.

Maandag hebben we uiteraard nog meer informatie over de aanpassingen.