Duitse parel (25) crasht BMW M5 tegen Ministerie van Financiën

Vrijdagnacht crashte in alle vroegte een BMW M5 tegen het Ministerie van Financiën in Berlijn. De bestuurder van 25 jaar oud was uiteraard niet de eigenaar. Dat doet ons denken aan een Lamborghini-crash onlangs in het Hollandse Westland.

BMW M5

Racen met huurwagens. Ergens gaat een belletje rinkelen. Iets met trouwstoeten, ofzo? Hier hebben we een geval uit Berlijn. Een bestuurder zonder rijbewijs rijdt in een BMW M5 rond door de Oosterburische hoofdstad. Rijden doet hij niet langzaam, maar juist extreem hard. Dat wordt aangetoond door het feit dat de auto tegen het Duitse Ministerie van Financiën eindigde. 

In dit geval betekent het dat de aut in volle vaart door een beveiligingspoller is gereden. U kent die palen wel, die ministeries en andere openbare gebouwen tegen ramkraken en aanslagen (louter liefde) met vrachtwagens moeten beschermen. Daar is de BMW M5 dus doorheen gekomen en vervolgens tegen het gebouw gevlogen. Dat moet hard gegaan zijn. Vanaf deze plek een felicitatie aan BMW wegens het maken van een auto waar de bestuurder na zo'n knal nog uit kan stappen.

De 25-jarige die in zijn eentje in de auto zat beweert dat hij geen straatrace aan het rijden was, dat levert in Duitsland extreem zware straffen op. Hij reed in zijn eentje en wilde slechts even de prestaties van de M5 testen. 

Bij de politie gingen de twijfelalarmpjes ook af. De auto heeft een nummerbord uit Mannheim en is daar geregistreerd op naam van een bedrijf. Ongetwijfeld een verhuurbedrijf. De vraag is dan nog steeds hoe een rijbewijsloze achter het stuur van een M5 komt. En waarom hij eerst 625 km (de afstand Mannheim-Berlijn) over de Autobahn (zonder snelheidslimiet) rijdt om vervolgens in de binnenstad van Berlijn tegen het voormalige hoofdkwartier van de Luftwaffe te crashen.

VIDEO hiero