Rinus van Kalmthout heeft perfecte testdag

2020 wordt een geweldig racejaar met Max Verstappen in de Formule 1, Nyck de Vries en Robin Frijns in de Formule E en als klap op de vuurpijl rijdt Rinus van Kalmthout Indycar in Amerika. Gisteren was de eerste testdag van het nieuwe seizoen dus Rinus mocht instappen en was de snelste.

Rinus van Kalmthout

De teams die dit jaar meedoen aan het Indycar-seizoen zijn neergestreken in Sebring voor de eerste tests van het jaar. Rinus van Kalmthout was de eerste die gisteren in de wagen van Ed Carpenter Racing mocht stappen voor een shake down. Dat ging goed, de Hoofddorper was de snelste man op de baan. 

Veekay's grote concurrent Oliver Askew reed ook, in de wagen van Arrow McLaren SP. De Amerikaan was 0,6 seconde langzamer dan Rinus in zijn snelste rondje. 

Uiteraard zeggen de testtijden nog niet heel veel voor het nieuwe seizoen. Hoewel de Indycars grotendeels gelijk zijn, kunnen teams ook sandbaggen om nog niet teveel van hun kaarten te tonen. Voor Van Kalmthout is het echter wel een mooie opsteker om meteen bovenaan de borden te staan in zijn eerste officiële test voor zijn team.

Vandaag rijdt teamgenoot Conor Daly in de wagen van Ed Carpenter Racing.