7 hoogtepunten van een jaar Max Verstappen bij Red Bull

Precies een jaar geleden mocht Max Verstappen de overstap maken naar Red Bull Racing. In de afgelopen 365 dagen gebeurde er verschrikkelijk veel en heeft Max zich van zijn beste kant laten zien. We blikken terug met zijn 7 beste momenten.

Max is een inhaalkoning en we zijn dan ook niet verbaasd dat hij de inhaalactie van het jaar op zijn naam mocht schrijven. Met zijn move op Rosberg pakte Verstappen deze prestigieuze titel en dat hij daarvoor in de finale alleen maar een andere inhaalactie van zichzelf moest verslaan maakt het helemaal af.

Zijn eerste race bij Red Bull Racing leek in eerste instantie een wedstrijd te worden waarin de Nederlander rustig aan de auto kon wennen. Niemand had durven hopen dat hij meteen zou winnen, maar Max deed het mooi wel. Yoheee, yohooo en champagne spuiten op de bovenste trede. 

Dit jaar heeft de Red Bull meer moeite om de top bij te houden, maar dat weerhoudt Max er niet van om briljante dingen te laten zien. Na een belabberde kwalificatie leek China een verloren racen, maar Verstappen maakt in het eerste rondje alles goed!

Niet alleen op, maar ook naast de baan liet Max van zich horen. Tijdens de Grand Prix van België had de Nederlander het flink aan de stok met de Ferrari's, maar daar had hij dan achteraf geen seconde spijt van. "Ik rij ze nog liever van de baan", zo klonk het uit een strijdlustige Verstappen.

We hebben wel de prachtige inhaalactie op Rosberg uitgelicht, maar eigenlijk was de hele regenrace in Brazilië een genot om naar te kijken. Verstappen zette zijn beste optreden ooit neer en gaf met zijn inhaalacties echt zijn visitekaartje af. Hij vond grip op plekken waar andere rijders niet eens zochten en vocht zich vanuit de achterhoede naar een prachtige derde plaats. 

Nog zo'n controversieel gevecht van de Nederlander. In de laatste rondes van de GP van Japan moest hij de Mercedes van Lewis Hamilton van zich afhouden voor een tweede plaats. Dat doet hij met uitstekend verdedigingswerk, waardoor de sterkere Mercedes er met geen mogelijkheid voorbij kan. 

Oh, wat hebben we genoten van de strijd tussen Verstappen en Vettel. Het jonge talent in zijn beste jaar ooit versus de oudgediende die zijn jaar niet heeft. Het leverde prachtige discussies naast de baan en gevechten op de baan op. Het hoogtepunt was Mexico, waar hij Vettel dusdanig frustreerde dat de Duitser een move maakte die in strijd was met de zojuist ingevoerde Verstappen-regel. De handgebaartjes vanuit de cockpit na de race maakten het af.