Fernando en Rinus hebben pech: ook Indy 500 verplaatst

The month of May wordt dit jaar wat anders dan trdaitioneel, in verband met het nieuwe coronavirus valt mei dit jaar in augustus. De legendarische Indy 500 wordt ook verplaatst in verband met het virus. Jammer voor Fernando Alonso en Rinus Veekay.

Rinus van Kalmthout

Het zat er natuurlijk dik in, maar het is inmiddels ook zeker: de 500 mijl van Indianapolis moet verkassen vanwege het virus. De Month of August vervangt de traditionele Month of May.

In plaats van op 24 mei rijden de 33 Indycars op 23 augustus de Indy 500 2020. Een tegenvaller voor velen, maar wellicht zal het voor Rinus van Kalmthout goed nieuws zijn. Het zou ongetwijfeld lastig zijn om je debuut te maken in de serie op de bekendste race ter wereld. Met de nieuwe datum heeft de Hoofddorper in ieder geval nog wat tijd om gewend te raken aan zijn auto.

Voor Fernando Alonso is het ook een tegenvaller, hij moet nog langer wachten op zijn kans om de Triple Crown binnen te slepen. Overigens is niet alleen de Indy 500 verplaatst, er is enorm geschoven in de Indycar-kalender van dit jaar.