Aso's op vluchtstrook A59: ambulance te laat

Tientallen asomobilisten blokkeerden gisteravond de vluchtstrook op de A59. Er was een ongeluk gebeurd en daardoor stond er een file. De asomobilisten voelden zich boven het volk verheven en meenden dat zij wél langs de opstopping mochten rijden. Daardoor hadden hulpverleners moeite om het ongeval te bereiken.

Politie

Het zal je maar gebeuren dat je een ongeluk hebt gehad en beklemd ligt in een auto, maar dat de politie en ambulance in de file staan omdat een of andere aso vindt dat hij op tijd bij zijn aardappels met draadjesvlees moet zijn. Dat is de vergelijking die kennelijk bij veel mensen niet door wil dringen: het kan jou ook gebeuren!

Gisteren op de A59 bij Waspik: een ongeluk blokkeert de weg en hulpverleners proberen met grote spoed de plaats van het voorval te bereiken. Op de vluchtstrook staan echter tientallen (TIENTALLEN!) asomobilisten die """""entitled""""" zijn om de file te ontwijken. De politie meldt: "Ze kwamen niet verder omdat de vluchtstrook geblokkeerd was door tientallen voertuigen die op de vluchtstrook stonden."

De agenten hebben de kentekens van de asomobilisten echter wel even keurig genoteerd, waardoor ze een flinke flip in de brievenbus kunnen verwachten. Net goed (sorry voor de belerende toon, maar hier worden we toch echt woedend van), niemand is boven de file verheven (en nu kijken we jou ook aan WimLex).

Overigens bleken de verwondingen van het slachtoffer uiteindelijk mee te vallen. Maar uiteraard weten de hulpverleners (en de vluchtstrookblokkerende aso's) dat nog niet voordat ze bij het ongeval zijn.