Koop de Formule 3-wagen van Valtteri Bottas

Waan je je een potentiële F1-coureur? Probeer het dan even uit met de F3-wagen van Valtteri!

Koop de Formule 3-wagen van Valtteri Bottas

Hij mag dan een twijfelachtige reputatie hebben binnen de Formule 1, maar we zouden nog steeds wel willen proeven van het leven dat Valtteri Bottas leidt.

De onbetwiste nummer twee van het almachtige Mercedes Formule 1 team wordt tenslotte dik betaald om de hele wereld over te reizen en te racen met de snelste Grand Prix-wagen ooit gemaakt. daarbij hoeft hij zich met 9 Grand Prix overwinningen, 56 podiums, 16 pole positions en 15 snelste racerondes echt niet te schamen.

Een snufje F1

Van plek ruilen met de Fin is zo goed als onmogelijk, zelfs als je George Russell heet. Maar je kunt alsnog een fractie van Valtteri's glorie beleven door zijn oude F3-wagentje aan te schaffen. Met deze Dallara F308/11 reed Bottas in 2011 in het Britse Formule 3 kampioenschap voor Double R racing.

Valtteri maakte dat jaar een uitstapje vanuit de Formula 3 Euro Series naar de negende ronde van het Britse kampioenschap op Donington. Met chassis 054 wist hij de tweede heat te winnen. In de eerste heat werd hij zesde en in de derde dertiende, maar zette hij wel de snelste ronde.

Mercedes-power

Net zoals tegenwoordig werd Bottas in 2011 aangedreven door een dominante Mercedes-motor. Het tweeliter M271-blok was afgeleid van de 1,8 liter uit de C- en E-Klasse en leverde 215-240 pk met de verplichte inlaatrestrictor. Dat blok bracht ook mannen als Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Esteban Ocon aan hun F3-titels.

Dat lijkt misschien niet zo veel, maar in een glasvezel autootje van 550 kilo voelt het als meer dan het dubbele. Een topsnelheid van 300 kilometer per uur is gewoon mogelijk. Met de sequentiële zesbak van Hewland zit je bovendien nooit om vermogen verlegen.

Even de handen vies maken

Volgens verkoper Chris Dittman Racing heeft chassis 054 meerdere overwinningen weten op te eisen in de F3 Cup van 2019 en 2020. De auto is compleet, maar de motor is wel aan een revisie toe.

Mocht je dit zelf kunnen dan mag je het apparaat meenemen voor £49,950, omgerekend zo'n 55.132 euro. Voor tienduizend pond extra doet Chris het alsnog even voor je. Dus heb je geld over voor het ultieme trackday-speeltje met Bottas-keurmerk? Bekijk dan hier de advertentie.

Autosport
  • Chris Dittmann Racing via Racecarsdirect