BMW M5 CS lekt je beeldscherm op

De ultieme M5 laat zijn gezicht iets te vroeg zien. De hardcore supersedan moet alle concurrentie wegblazen.

BMW M5 CS lekt je beeldscherm op

Voor het eerst in de al 37-jaar lange historie van de BMW M5 komt er een CS-variant. Deze ultieme M5 gaat nog een stapje verder dan de nu al verblindend snelle M5 Competition. Helaas voor BMW zijn de eerste beelden van de uber-sedan al het internet op gelekt, onder andere via Instagrammer Wilco Blok. Al kunnen we ons natuurlijk afvragen hoe per ongeluk dat lek precies is. BMW's "ok, boomer" marketing afdeling zal het in ieder geval niet weten.

Hardcore limo

Als overtreffende trap moet de M5 CS het niet per se van extra pk's hebben. Ja, hij heeft meer dan de 600 pk van het standaard model en de 625 van de Competition, maar het totaal komt uit op een relatief bescheiden 635. De echte winst zit in het gewicht. Of eigenlijk, het gebrek daar aan.

Door overal waar het mogelijk is te beknibbelen moet de CS 70 kilo minder gaan wegen dan zijn minder bedeelde broertjes. Let wel: dat betekent nog steeds een totaalgewicht van een forse 1.800 kilo. Het is natuurlijk ook geen klein autootje.

Van buiten wordt de M5 CS gekenmerkt door een nieuwe motorkap met dikke power dome en uitstroomopeningen en aparte goudkleurige tint op de grill en velgen.

'Gestript' interieur

Aangezien er niet veel gewicht uit het chassis gehaald kan worden zal vooral het interieur het moeten ontgelden. BMW gaat daarbij niet zo extreem te werk als Jaguar deed bij de Project 8, maar de comfortabele achterbank komt toch te vervallen. In plaats daarvan zal de auto naar alle waarschijnlijkheid twee losse kuipen achterin krijgen. Klinkt volgens ons allemaal helemaal prima. Nu graag nog even een Touring, BMW!

Nieuws
  • Wilco Blok via Instagram