Koop een MINI, en doe alsof u een Rolls-Royce hebt

Het gapende gat tussen de twee extremen binnen de BMW Group - MINI en Rolls-Royce - werd de laatste jaren al een klein beetje gedicht met modellen als de MINI Cooper S 'Inspired by Goodwood'. Nu zet MINI de volgende stap in de overbrugging.

MINI Rolls

Een Rolls-Royce is weliswaar comfortabel en opulenter dan een Romeins bacchanaal tijdens de Dyonisus-feesten, met al snel zes meter aan lengte is zo'n ding tegelijkertijd erg onpraktisch in de grote stad. Zie er maar eens een parkeerplek voor te vinden, of hem zonder beschadigingen een parkeergarage in en uit te rijden.

Nee, dan kunt u beter shoppen bij concernzusje MINI. Oké, dan moet u het stellen met een vier- in plaats van een twaalfcilinder, maar we moeten allemaal wel eens offers brengen, nietwaar? MINI verzacht de pijn van het overstappen bovendien significant door een optie aan te bieden, die wellicht een van de bekendste eigenschappen van Rolls-Royce naar uw MINI transporteert: de zwevende wieldoppen.

Jazeker, eigenaren van een MINI kunnen een stukje waftability aan hun drie- of viercilinder toevoegen, in de vorm van een wielhart met een logo dat altijd netjes overeind blijft staan. Dat is de beste nog onbekende som in euro's die u ooit uit zal geven. A propos die MINI Inspired by Goodwood, foto's van het ongeveer 60 duizend euro kostende kunstwerkje uit 2011 vindt u hieronder. Also: steeldieven met een voorkeur voor MINI-snuisterijen weten nu wat ze mee moeten nemen als ze op rooftocht gaan: een rol duct tape.