Totale sukkel Eric Wiebes rijdt zonder autogordel

Het dédain van de boven ons gestelden wordt steeds groter in Nederland. Zwartgelakte WOB-openbaringen zijn nog tot daar aan toe, maar wat Eric Wiebes nu presteert is de buitencategorie van arrogantie: de bad boy rolt meestal zonder autogordel...
Hahaha, draagt het volk autogordels?

Bananenmonarchie Nederland neemt de laatste tijd steeds bizarder vormen aan. Terwijl u zich in allerlei bochten moet wringen om uw CO2-en stikstofuitstoot op stel en sprong te verminderen vliegt de bestuurselite in een enorme Boeing 737 over de wereld om te klimaatdrammen. Als u een dagje te laat bent met uw belastingaangifte volgt gegarandeerd een boete en de belastingdienst neemt inmiddels maar aan dat u sjoemelt met uw toeslagen. In de tussentijd had verkeersminister Cora van Nieuwenhoven een rapport over de Stint dat haar ministerie niet goed uitkwam 'even over het hoofd gezien'. 

Mocht u zich daar al over opwinden dan moet u nu stoppen met lezen, want het wordt erger. Ontzettende bad boy Eric Wiebes, de minister van Economische Zaken en Klimaat (inderdaad u kent hem van het klimaatakkoord), zat gisteren in een fragment dat uitgezonden werd tijdens Eva Jineks voorlaatste show bij de NPO. Hij reed met verslaggever Jair Ferwerda naar Groningen en zat autogordelloos op de achterbank en bekende en passant ook nog even dat hij dat meestal doet.

Bonk, bonk, bonk, hier ter redactie zitten we even met ons hoofd tegen het bureau te slaan. Hoeveel van deze ongein kunnen we nog hebben met zijn allen? Wanneer kunnen we al deze arrogantie eens omdraaien en ook tegen de politie zeggen dat wij geen gordels om hoeven, met onze klassieker gewoon de milieuzone in mogen rijden, geen BPM hoeven af te dragen (ook bedankt daarvoor Wiebes), rode diesel mogen tanken, harder dan 100 of 130 kilometer per uur mogen rijden als we daar zin in hebben of gewoon schaamteloos CO2 de atmosfeer in blazen, omdat wij nou immers de burger zijn? En wij zijn uiteindelijk de baas.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f675fd749691', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });