Nürburgring biedt aan GP Canada te vervangen

De organisatie achter de Nürburgring staat er open voor om in te vallen als de Canadese overheid toch een streep zet door de Grand Prix.

Nürburgring biedt aan GP Canada te vervangen

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de Grand Prix van Canada op de tocht staat. Stijgende besmettingscijfers, de noodzaak voor quarantainemaatregelen en twijfels over de COVID-bubbel zouden de race onmogelijk maken volgens de overheid van de stad Montreal. Een officiële beslissing is nog niet gevallen, maar in de kantoren van de Nürburgring wrijven ze al in hun handen.

Invalbeurt

Het Duitse circuit staat namelijk klaar om in te vallen wanneer er Grand Prix van de kalender zullen verdwijnen. Vorig jaar vervulde het klassieke circuit die rol al vanwege de enorme gaten in de kalender. De race kreeg de aparte titel 'Grand Prix van de Eifel' mee en was de eerste op de GP-layout sinds 2013.

Een woordvoerder van het circuit geeft tegenover f1-insider.com aan dat de Nürburgring open staat voor gesprekken met de Formule 1: "Wanneer de Formule 1 - bijvoorbeeld vanwege afzeggingen door andere circuits - een evenement onder dezelfde omstandigheden als in 2020 wil houden, dan staan we open voor gesprekken. Onze positie hierin is onveranderd: er moet een garantie zijn dat er aan het eind van de dag zwarte cijfers zijn. En natuurlijk moeten we de haalbaarheid controleren. De 24-uurs race, het grootste motorsport evenement in Duitsland, staat gepland vlak voor de datum die nu beschikbaar gekomen is."

Veel animo

Vanuit de Formule 1 is een Grand Prix in Duitsland bovendien geen overbodige luxe. Bij de openingsrace in Bahrein gaf F1 CEO Stefano Domenicali aan graag terug te keren naar het land: "Duitsland is een belangrijke markt voor ons. Ik heb voor het begin van het seizoen gesprekken met de organisatie van de Nürburgring en Hockenheim gevoerd, om de mogelijkheden voor een comeback te achterhalen. Ik hoop dat we de komende maanden een oplossing zullen vinden."

Ook Mercedes teamchef Toto Wolff ziet een terugkeer wel zitten: "We rijden heel erg graag in Duitsland - het is ons thuis. Dat zou geweldig zijn."

Istanbul Park

Hoewel er genoeg goodwill achter de terugkeer van de Nürburgring zit, zal het lastig worden om een tweede Grand Prix van de Eifel te organiseren. Met slechts en week tussen de 24-uur en de potentiële Grand Prix is de race misschien niet haalbaar. In dat geval heeft de F1 nog een alternatief in de vorm van Istanbul Park. Het Turkse circuit keerde net als de Nürburgring na een lange afwezigheid terug op de kalender in 2020.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool