Dit is wat je ziet als een NASCAR stock car begint te rollen

Het lijkt wel een scene uit Days of Thunder, maar toch is het echt.

Dit is wat je ziet als een NASCAR stock car begint te rollen

Als er iets mis gaat op de van NASCAR's gigantische superspeedways, dan gaat het ook goed mis. Dankzij restrictors hebben alle auto's ruwweg dezelfde topsnelheid, waardoor er feitelijk een file met 320 kilometer per uur ontstaat. Het meest berucht is de bijna 4.3 kilometer lange oval van Talladega. De teams maken zelfs extra budget vrij voor races op de baan, aangezien schade vrijwel gegarandeerd is.

The Big One

Afgelopen weekend was het weer zover. Door het harmonica-effect werd het te druk aan de voorkant van het veld en raakte de auto van Denny Hamlin de wagen van Joey Logano, waardoor de Chevy prompt over de kop sloeg. Vanuit de auto van Bubba Wallace zien we de 'Camaro' opeens van heel erg dichtbij.

Business as usual

Wallace reageerde echter perfect: met een snelle stuurbeweging wist hij de tollende stock car to ontwijken door aan de binnenkant het gras mee te pakken. Bubba had geen fractie van een seconde later moeten reageren: de spoiler van Logano's auto schaafde nog over zijn dak. Gelukkig raakte er niemand gewond bij het incident. Business as usual voor NASCAR dus.

Autosport
  • FOX:NASCAR
  • FOX:NASCAR via Twitter