Maffe Teslarijder mag nachtje brommen na achterbankrit

Na een week aandacht te trekken vanaf de achterbank kreeg de idioot eindelijk te maken met de lokale politie.

Maffe Teslarijder mag nachtje brommen na achterbankrit

San Francisco is weer een wegpiraat armer. De afgelopen week probeerde de 25-jarge Param Sharma een hit te worden op social media door zich te filmen terwijl hij vanaf de achterbank van zijn Tesla Model 3 door de omgeving tufte. Af en toe stuurde de mafkees nog even met zijn voeten, maar vaak liet hij het AutoPilot-systeem al het werk doen.

Online klopjacht

Sharma's stunts trokken al snel de aandacht waar hij naar op zoek was. Op social media sites zoals Reddit kwamen al snel oproepen om hem aan te geven bij de politie. Na meerdere meldingen kwam de California Highway Patrol de auto van Sharma eergisteren tegen op de I-80 snelweg bij Oakland.

Zoals verwacht zat hij weer eens doodleuk op de achterbank, maar toen de agent hem tot stoppen maande besloot hij toch het stuur maar weer over te nemen. Param werd twee gevallen van roekeloos rijgedrag en het negeren van een stopteken ten laste gelegd. De Tesla werd afgesleept en Mr. Sharma mocht mee naar het bureau voor verhoor en een comfortabel nachtje cel.

Totaal geen spijt

In een interview tegenover lokale zender KTVU FOX 2 vlak na zijn vrijlating toonde Sharma totaal geen spijt voor zijn acties. Rijden vanaf de achterbank is volgens hem geen roep om aandacht, maar een poging om te bewijzen dat zelfrijdende auto's geen toekomstmuziek zijn. Hij claimt zo'n 60.000 kilometer afgelegd hebben vanaf de achterbank, zonder enige problemen.

Param Sharma is niet van plan om voortaan achter het stuur te kruipen. Er kan namelijk niets mis gaan: "Elon Musk weet echt wat hij doet. Mensen stellen zich gewoon aan en zijn bang." Waarvan akte. We zijn benieuwd hoe lang het duurt voordat we zijn naam in een ander soort nieuwsbericht tegenkomen.

Nieuws
  • Ingeneerix, KTVU FOX 2 San Francisco