'Laatste Audi met verbrandingsmotor komt in 2026'

Volgens de Süddeutsche Zeitung is het na 2026 gedaan voor auto's met vier ringen op de grille met een verbrandingsmotor. Vanaf dat punt zal Audi zich volledig toeleggen op elektrisch.

'Laatste Audi met verbrandingsmotor komt in 2026'

De elektrische revolutie is nog in volle gang. Onder druk van de Europese Unie maakt de autoindustrie zich op voor een volledig omschakeling naar van de olieraffinaderij naar de lithium-mijn.

Een van de grote spelers in de race naar 2030 is Volkswagens premium-tak Audi. In maart gaf het merk al een te zullen stoppen met de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren, aangezien het niet haalbaar zou zijn om ze aan te passen voor de draconische Euro 7-emissieregels.

Tijdlijn

Met dank aan de Süddeutsche Zeitung hebben we een redelijke tijdlijn voor de uitfasering van de TDI en TFSI-lijn. Volgens de Zuid-Duitse krant heeft Audi CEO Markus Duesmann aangegeven dat de dagen van benzine, diesel en plug-in hybride modellen geteld zijn. Na 2026 komen er geen nieuwe modellen meer op de markt zonder volledig elektrische aandrijflijn. 'Een paar jaar later' zullen ook de uitloopmodellen aan hun einde komen. We gokken zo rond...2030.

Elektrificatie

We hoeven geen spektakel te verwachten van de laatste Audi met een plofmotor. Zonder hevige elektrificatie zal het niet mogelijk zijn om aan de Euro-7 norm te gaan voldoen. Het model wordt dus een belegen plug-in hybride. Volgens Motor1 is de beste kandidaat voor de titel de volgende Audi A3, aangezien de gerelateerde Golf 9 ook op de planning staat.

Feestnummers zoals de RS-lijn en de R8 hebben al een volledig elektrische toekomst voor zich. Het startschot voor die ommekeer werd recent al gegeven door de RS e-tron GT.

Sla je slag

Vooralsnog is de tijdlijn nog niet bevestigd, maar mocht SZ het bij het juiste einde hebben, dan hebben we nog een kleine vijf jaar voordat de sportmodellen van Audi hun ziel verliezen. Heb je de middelen om een S, RS of R8-model binnen te slepen? Dan moet je er snel bij zijn. Iets zegt ons dat die auto's een goede investering zullen zijn.