Vrouw met kind aan boord veroorzaakt crash met 200 km/h door 'stuur aan God te geven'

De vrouw wilde 'haar geloof testen' door 'het stuur aan God te geven'. De stunt leverde een ongeluk op waarbij drie auto's en een huis betrokken raakten.

Vrouw met kind aan boord veroorzaakt crash met 200 km/h door 'stuur aan God te geven'

Het Amerikaanse Beachwood, Ohio, een voorstad van Cleveland, werd vorige maand opgeschrikt door een ongeval op hoge snelheid. Een vrouw uit het nabijgelegen Parma was met haar Ford Taurus door een rood licht gesneld met ongeveer 200 kilometer per uur.

Op een kruising reed ze de neus van een andere auto aan flarden, waardoor ze in een spin raakte. Vervolgens werd een geparkeerde auto op een oprit, een lichtmast en een huis geraakt. De vrouw, haar 12-jarige dochter en de bestuurder van de tweede auto raakten gelukkig niet zwaargewond.

Geloof testen

Het politie-onderzoek naar de toedracht van het ongeval nam een bizarre wending toen de vrouw haar verklaring gaf. Ze zou expres opgetrokken zijn naar 200, door rood geknald zijn en vervolgens het stuur losgelaten hebben, aldus 19 News Cleveland.

Dit alles om haar geloof te testen. God zou volgens haar het stuur wel overnemen: "I let go and let God take the wheel." De vrouw gaf toe recent ontslagen te zijn en het moeilijk te hebben. Om haar situatie op te lossen had ze haar 'angst laten varen en gewoon losgelaten'.

Tot grote verbazing van de aanwezige agenten toonde de vrouw geen enkel berouw. Ook maakte ze zich geen zorgen om haar dochter, die uiteindelijk overgebracht werd naar het ziekenhuis voor lichte verwondingen aan het hoofd. In haar ogen had ze het enige juiste gedaan.

Mentale crisis

De vrouw verklaarde geen drugs of alcohol in haar systeem te hebben, afgezien van een enkel glaasje wijn. De politie vermoedde dat ze temidden van een mentale crisis zat en bracht haar over naar het ziekenhuis.

De brokkenpiloot hangt aanklachten voor geweldpleging met een dodelijk wapen en het in het gevaar brengen van een kind boven het hoofd. Gezien haar labiele toestand zijn er echter nog geen juridische stappen ondernomen.

Jesus take the wheel

Je auto in de handen van The Lord Almighty geven is helaas geen nieuwe activiteit in Amerika. Vorig jaar ramde een vrouw in Pennsylvania een voorganger na alles losgelaten te hebben. In 2018 sloeg een man in Tennessee vijf keer over de kop na het loslaten van het stuur van zijn truck. Het blijven toch rare jongens, die Amerikanen.

Algemeen
  • FollowtheDominoes