Che bella! Kimera EVO37 laat zich zien

De moderne interpretatie van de legendarische Lancia Rally 037 is voor het eerst in levende lijve gespot. Bij een autoshow in Zwitserland werd de prachtige restomod even uitgelaten.

Che bella! Kimera EVO37 laat zich zien

Het is een beetje een trend aan het worden: moderne interpretaties van oude rallyhelden. Daarbij is vooral de iconische Group B periode geliefd. De vrijwel onbeperkte reglementen tussen 1982 en 1986 produceerden nou eenmaal icoon na icoon. Naast een moderne R5 Turbo en een elektrische Sport quattro wachten we al een tijdje op de reïncarnatie van nog een legende: de Lancia Rally 037.

De vederlichte homologatiespecial had meer weg van een supercar dan een rallywagen, waardoor de Lancia op asfaltstages bijna niet te verslaan was. Tegenover de machtige Audi quattro had de auto het echter moeilijk op losse ondergronden. Met man en macht wist Lancia in 1983 uiteindelijk toch de constucteurstitel te winnen. Het zou de laatste titel zijn voor een auto met achterwielaandrijving.

Half miljoen

Bijna veertig jaar later komt het boutique merk Kimera Automobili met een modern herinterpretatie van het rallymonster. Net als de 037 is de Kimera EVO37 gebaseerd op de middensectie van een Lancia Beta Montecarlo.

Door het gebruik van moderne technieken en materialen is de auto nog lichter dan de 960 kilo van het origineel. Door de toevoeging van een turbo aan de supercharged 2,1 liter Lampredi viercilinder krijgt de EVO37 bovendien meer dan 500 pk mee. In de onderstaande video kun je ervaren hoe dat klinkt. Verder dan dat zal het voor de meeste gewone stervelingen ook niet komen: Kimera vraagt minimaal €480.000 voor de wagen. In totaal zullen er slechts 37 worden gemaakt.

Cargasm
  • Stellantis
  • NM2255 Car HD Videos