Max Verstappen wenst Alex Albon succes bij Williams: 'Hij heeft de snelheid'

Verstappen is positief over de terugkeer van zijn oude teamgenoot. Onder minder grote druk bij Williams hoopt Max dat Alex het beste uit zichzelf zal halen.

Max Verstappen wenst Alex Albon succes bij Williams: 'Hij heeft de snelheid'

Het was dinsdag toch even een verrassing: de terugkeer van Alexander Albon in de Formule 1. Na openlijke tegenstand van Toto Wolff en de dreiging van Mercedes-oogappel Nyck de Vries leek de kans klein dat de Red Bull rijder een stoeltje zou kunnen bemachtigen bij Mercedes-klant Williams. Door de banden met RBR in ieder geval tijdelijk te verbreken wist Alex zich alsnog de grid van volgend jaar op te wurmen.

Blij met de comeback

Voormalig teamgenoot Max Verstappen werd in de aanloop naar de Grand Prix van Italië bevraagd over de comeback van Albon. De Nederlander is blij dat Alex terug is:

"Hij was mijn teamgenoot, hij is een geweldige kerel, een harde werker en hij verdient zeker een plek in de Formule 1. Hij heeft een hoop talent, dus ik ben er zeker van dat hij sterk terug zal komen en goede resultaten zal behalen."

Albon kende een wisselvallige tijd bij Red Bull.

Minder druk

Albon werd in 2019 na slechts negen races voor Toro Rosso meteen in het diepe gegooid bij Red Bull Racing toen Pierre Gasly te licht bevonden werd. De Britse Thai wist zich onder die enorme druk niet bijzonder goed te handhaven. Op enkele puike prestaties na liet Alex het toch vaak afweten tegenover Verstappen. De relatieve prestaties van Sergio Perez hebben zijn matige 2020 echter in een nieuw daglicht gezet.

Max is er zeker van de de lagere druk bij Williams wonderen zal doen voor Albon: "Hij weet dat hij de snelheid heeft. Ik denk dat we dat allemaal weten, hij heeft het al laten zien vanaf de karting. Het zal waarschijnlijk goed zijn om in een omgeving met minder druk terug te komen. Ik weet zeker dat hij het goed zal doen. Natuurlijk moet je wennen aan de auto, dat moeten we allemaal met de nieuwe regels. Maar hij zal het goed doen."

Alex, bedankt

Na de lovende woorden over zijn terugkeer legde Verstappen de nadruk op de belangrijke rol die Alex Albon als derde rijder bij Red Bull gespeeld heeft. Het simulatorwerk dat hij op dit moment doet is volgens Max essentieel voor de ontwikkeling van de auto:

"We praten natuurlijk veel over de auto en de dingen die Alex ontdekt in de simulator. Dus wanneer we vragen hebben na de vrijdag, en Alex op de sim zit, dan kent hij de auto [en kan hij helpen]. Natuurlijk is de auto veranderd ten opzichte van vorig jaar en het jaar daarvoor, maar de manier van rijden is over het algemeen hetzelfde. Dus hij kan inhaken op een hoop zaken, dingen die gaande zijn met de ontwikkeling. Hij is heel nuttig geweest voor ons op de simulator."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Williams Racing