F1 test Bahrein in z'n geheel te zien bij Viaplay

De eerste open test van het seizoen wordt meteen de vuurdoop voor de nieuwe Viaplay crew. Nieuwe commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk zullen met hun eerste uitzending op 10 maart het Nederlandse publiek moeten weten te overtuigen.

F1 test Bahrein in z'n geheel te zien bij Viaplay

Nu een nieuwe generatie F1-auto's zijn opwachting maakt kijkt iedereen reikhalzend uit naar de eerste livebeelden. Dankzij een deal met de organisatie van Bahrein houdt de F1 bij de test die op dit moment in Barcelona plaatsvindt de deuren stijf dicht.

Afgezien van foto's en korte video's gedeeld door de teams is de berichtgeving vanaf Circuit de Catalunya bijzonder karig. Op 10-12 maart zal Bahrein echter een eigen test gaan houden, dit keer met volledige media-aanwezigheid.

Vuurdoop voor Viaplay

In Bahrein zullen we niet alleen de nieuwe F1-auto's voor het eerst mee gaan maken. Nieuwe rechtenhouder Viaplay zal tijdens de test namelijk ook z'n eerste uitzending gaan doen. De Scandinavische streamingsdienst zal de test in z'n geheel gaan uitzenden met hulp van providers KPN en Ziggo, zo verklaarde commentator Nelson Valkenburg bij De Nationale Autoshow van BNR Radio:

"We gaan de testdagen in Bahrein live doen, in zijn totaliteit. Dat is dan ook via het platform te zien. Ik ga ervan uit dat ook Ziggo en KPN dat laten zien. De drie testdagen die we gaan doen voorafgaand de Grand Prix, dat wordt onze vuurdoop."

Exclusief Nederlands

Valkenburg zal samen met Formule Ford Benelux-kampioen Melroy Heemskerk de ervaren F1-coryfee Olav Mol gaan vervangen. Het duo is daarmee het enige Nederlandse team dat via een officieel F1-kanaal te horen is.

Diehard fans kunnen Mol nog steeds ontvangen, maar zijn dan veroordeeld tot Grand Prix Radio en een losse stream, bijvoorbeeld via F1 TV Pro. De eigen streamingsdienst van de sport heeft vooralsnog geen deal om het Nederlandse commentaar over te nemen.

Groot team

Valkenburg en Heemskerk worden ondersteund door een studio crew geleid door voormalig NOS-anchor Amber Brantsen. Verder staan huidige en oud coureurs Giedo van der Garde, Christijan Albers, Tom Coronel, David Coulthard, Tom Kristensen, Mika Häkkinen en Jos Verstappen op de loonlijst en is regerend wereldkampioen Max Verstappen al een Viaplay-ambassadeur. De tijd zal het leren of al die investeringen zich uit zullen betalen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Mercedes-AMG Petronas F1 Team, KPN