Maak de McDonald's onveilig met deze Jeep Grand Cherokee SRT-8 van Domeinen

Fouter kan bijna niet, maar het is wel heel lekker. Met deze gigantische HEMI-bruut eis je alle aandacht op bij de parkeerplaats van de Mac.

Maak de McDonald's onveilig met deze Jeep Grand Cherokee SRT-8 van Domeinen

Onze favoriete overheidsdienst heeft weer eens wat leuks in petto. Nee, dit keer is het geen prachtige klassieker, oude supercar, een straatracer of zelfs een kleine collectie, maar een onvervalste power-SUV. Met een vette HEMI in het vooronder en een imposante stompe neus is de originele Jeep Grand Cherokee SRT-8 nog altijd een indrukwekkende verschijning.

Super-SUV

Met de SRT-8 variant van de Grand Cherokee zette Jeep zichzelf op de kaart als de eerste Amerikaanse fabrikant die een super-SUV op de markt durfde te zetten. Het model debuteerde in 2006 met een heerlijke 6.1 liter HEMI V8 en 425 pk onder de kap. Dezelfde motor was te vinden in de 300C en de latere Dodge Challenger.

De dikke achtcilinder werd gekoppeld aan een vijftraps automaat en dreef alle vier wielen aan. Ondanks een gewicht van maar liefst 2145 kilo raffelde de Jeep de standaardsprint naar de honderd af in precies vijf seconden. Dat is nog altijd aardig rap te noemen. De pret hield door de extreem vierkante, weinig aerodynamische vorm op bij 245 kilometer per uur.

Lekker fout

Het exemplaar dat we bij Domeinen aantreffen is er één van de eerste lichting uit 2006. De Grand Cherokee is echter verre van standaard: volgens de advertentie is de V8 door een vorige eigenaar aangepakt en hangt er een geupgrade uitlaatsysteem onder de auto. Donkere aftermarket koplampen en achterlichten maken het foute plaatje af. Van binnen zijn voor de vorm de nodige carbonlook panelen toegevoegd,

Nette wagen, chef

Voor een 16 jaar oude super-SUV is de Jeep qua kilometers nog vrij vers. De SRT-8 heeft er slechts 147.334 kilometer op zitten. Da is hem dat ook wel aan te zien, Je zult er echter toch even mee aan de slag moeten, want de apk is al sinds oktober vorig jaar verlopen.

Een Jeep Grand Cherokee SRT-8 van de eerste generatie kun je tegenwoordig vinden vanaf ongeveer 18.000 euro. We zijn erg benieuwd met hoeveel Domeinen genoegen zal nemen. Durf jij het aan om deze ongegeneerde bullebak te adopteren?

Cargasm
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken