Max Verstappen hoopt op een echt gevecht in 2023

Nu hij vier races voor het einde zijn tweede titel in handen heeft kijkt Max alvast vooruit. De Nederlander hoopt dat 2023 een écht gevecht om de titel op zal leveren.

Max Verstappen hoopt op een echt gevecht in 2023

Met nog vier races te gaan heeft Max Verstappen zijn tweede titel al binnen. De zinderende start van het seizoen - met een ijzersterk Ferrari - vertaalde zich uiteindelijk niet in een spannende titelstrijd zoals we die vorig jaar gezien hebben.

De Scuderia viel gedurende het jaar steeds meer uit elkaar, dankzij rijdersfouten, strategische blunders en belabberde betrouwbaarheid. Vanaf de Grand Prix van Oostenrijk wisten de Italianen zelfs geen enkele race meer te winnen.

Volgend jaar beter

In Australië zag Verstappen zijn kansen nog zeer somber in. Door twee uitvallers stond hij op dat moment 46 punten achter rivaal Charles Leclerc. Max grapte in Melbourne nog dat hij 45 races nodig zou hebben om dat gat te dichten. Dat werden er uiteindelijk echter slechts drie. In een terugblik op het seizoen haalde de Nederlander die opmerking weer naar voren. Verstappen verbaasde zich over het gemak waarmee hij uiteindelijk de titel gewonnen heeft, en hoopt dat het volgend jaar anders zal zijn:

"OP dat moment ben je gewoon heel erg van streek over de situatie. Maar als ik kijk naar hoe het hele seizoen ging wat betreft hoe dicht de auto's bij elkaar zaten is het heel verrassen, natuurlijk, om zo'n grote voorsprong te hebben."

"Maar als je kijkt naar wat er gebeurde in de races kun je het begrijpen. Dus aan de ene kant ben ik blij dat het zo was. Maar aan de andere kant wil je graag een echt gevecht hebben. Hopelijk kunnen we dat dan hebben volgend jaar."

Moeilijk te herhalen

De kalender voor 2023 is de langste in de geschiedenis van de sport, met 24 Grand Prix en 6 Sprints. Verstappen meent dat het moeilijk zal worden om het hoge niveau van dit jaar in stand te kunnen houden. Tegelijkertijd heeft hij echter alle vertrouwen in zijn team:

"Het word een lang seizoen. Ik vond deze al best lang, maar we zullen zien. Als een team zullen we proberen ons zo goed als mogelijk voor te bereiden voor volgend jaar. En dan zullen we proberen zo dicht mogelijk bij dit jaar te komen, want zoiets als dit herhalen zal heel moeilijk worden. Maar ik heb goede hoop in de mensen in het team dat we opnieuw een hele goede auto kunnen creëren."