Australische Golf-rijder gepakt met meer dan 280 kilometer per uur

Een 22-jarige snelheidsduivel in de Australische staat New South Wales heeft een indrukwekkende snelheidsovertreding achter zijn naam gezet.. De beste man overschreed de lokale snelheidslimiet met maar liefst 170 kilometer per uur. In een Golfje!

Australische Golf-rijder gepakt met meer dan 280 kilometer per uur

Te hard rijden doen we eigenlijk allemaal wel eens. De meesten van ons beperken het echter tot een relatief acceptabel niveau. Er zijn echter altijd bijzondere types die de absolute grenzen op durven te zoeken.

De politie van Australische staat New South Wales kwam recent zo'n figuur tegen. De dikke Holden Commodore van de NSW Police Force kwam namelijk een blauwe Volkswagen Golf R tegen die naar verluidt met meer dan 280 kilometer per uur onderweg was.

170 te hard

Op sommige afgelegen plekken Down Under gelden er helemaal geen snelheidslimieten, maar in het relatief dichtbevolkte NSW is dat helaas voor de wegpiraat niet het geval. De snelheidslimiet op de desbetreffende weg was namelijk een bescheiden 110 kilometer per uur. Dat betekent een overschrijding van minimaal 170 kilometer per uur.

De bestuurder heeft meteen een boete van 3300 Aussie dollars ontvangen voor het overschrijden van de snelheidslimiet met meer dan 45 kilometer per uur. Daar komt nog een rij-ontzegging van een half jaar bij. Een tweede aanklacht voor roekeloos rijgedrag kan uitlopen op nog eens 2200 dollar boete en een rij-ontzegging van een jaar.

Indrukwekkende idioterie

De aantijgingen tegen de Golf-rijder zijn op z'n zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. Zelfs voor een onbegrensde Golf R is 280 kilometer per uur zo goed als onbereikbaar. We hebben zo'n donkerbruin vermoeden dat de superhatch een beetje meer dan de standaard 320 pk onder de kap had.

De bestuurder kan in de toekomst in ieder geval lekker opscheppen in de lokale kroeg. En op uiteraard de fiets naar huis.

Formule 1
  • NSW Police Force