Lewis Hamilton positief over Max Verstappen: 'Hij kan trots zijn op zijn prestaties' 

Na eindeloos doorzagen over de dominantie van de Red Bull heeft Sir Lewis alsnog toe kunnen geven dat zijn aartsrivaal het gewoon goed gedaan heeft. Hamilton ziet in de dominante vorm van Verstappen zelfs iets van zichzelf terug...

Lewis Hamilton positief over Max Verstappen: 'Hij kan trots zijn op zijn prestaties' 

Als rijzende ster in de Formule 1 kreeg Max Verstappen met de nodige kritiek te maken. De NederBelg was immers bijzonder jong, ongefilterd, compromisloos en af en toe veel te wild. Zijn rauwe talent was echter niet te ontkennen, tenzij je Lewis Hamilton heet.

De Brit refereerde jarenlang naar Verstappen als 'that guy' en liet zich maar zelden positief uit over de Red Bull coureur. Na de tweede titelwinst van Verstappen in Japan gooide Hamilton het succes dan ook meteen op de dominantie van de Red Bull RB18. In Brazilië veranderde de achtvoudig zevenvoudig wereldkampioen echter verassend van toon.

Geweldig werk

Tegenover internationale media zoals ESPN stak Hamilton zowaar een loftrompet af voor zijn oude rivaal. Lewis meent dat Max het dit jaar toch geweldig gedaan heeft. De Nederlander heeft immers elk weekend maximaal gebruik gemaakt van de superioriteit van zijn auto:

"Ik kan niet zeggen dat ik de tijd gehad heb om elk aspect van wat Max dit jaar gedaan heeft te bestuderen, maar ik denk dat hij geweldig werk heeft geleverd. Hij heeft alles gedaan wat hij moest doen. Het team leverde hem een ongelooflijke auto en hij heeft zo'n beetje elk weekend geleverd."

Zelfde positie

Als de meest succesvolle F1-coureur aller tijden kan Hamilton als geen ander weten hoe het is om een zo goed als perfect seizoen af te draaien. De Brit ziet dan ook veel van zijn eigen carriere terug in die van Verstappen:

"Hij kan trots zijn op zijn prestaties. Ik weet hoe het voelt om in een positie zoals dat te zitten. Hij heeft een kans om meer races te winnen, de volgende twee races, dus hij zou dat record dat hij nu gepakt heeft verder opbouwen als wij hem niet kunnen tegenhouden of Ferrari hem niet tegen kan houden. Maar ja, niet veel meer te zeggen. Hij heeft geweldig werk geleverd."