Turkse sleepwagen pakt foutparkeerders binnen 60 seconden (VIDEO)

Met deze bijzondere sleepwagen is het een wel heel makkelijk klusje om foutparkeerders te bestraffen. Binnen een minuut is het obstakel met een druk op de knop verwijderd.

Turkse sleepwagen pakt foutparkeerders binnen 60 seconden (VIDEO)

Het afslepen van foutparkeerders, wanbetalers en andere overtreders kan een gevaarlijk klusje zijn. Niemand zit er immers op te wachten dat zijn of haar vierwielige trots achter slot en grendel komt te staan. Er zijn immers maar al teveel beelden van woedende mensen die de parkeerbeambtes te lijf gaan of proberen weg te rijden met een aangehaakte auto. Meerdere zenders maakten er zelfs complete shows over.

In Turkije hebben ze echter geen tijd en zin in die ongein. Met een ingenieus liftsysteem is de klus namelijk binnen een minuut geklaard:

Eurolift Sideloader

De bijzondere machines komen van Turkse sleepwagenspecialist Miles Tow Trucks. De 'Eurolift Sideloader' werkt door een set rails onder de auto door te schuiven en deze om de wielen te klemmen. Vervolgens tilt het liftsysteem de auto op en schuift het hele gevaarte de laadbak op. De lift bovendien zelf ook verschuiven, waardoor de truck aan beide kanten van de straat kan opereren.

De chauffeur van de sleepwagen is dan vrij om snel - maar voorzichtig - bij het plaats delict weg te rijden. Even verderop worden er buiten het zicht van de foutparkeerder vermoedelijk alsnog wat spanbanden aan de wagen gekoppeld. In de promovideo opgenomen in Turkije en Oekraïne komt het echter nooit zo ver.

Er zijn grenzen...

De Eurolift Sideloader is reuzehandig voor afsleepdiensten, maar het systeem heeft zo z'n grenzen. Uit een Twitter-post blijkt dat auto's die meer dan twee ton op de weegschaal leggen geen goed doelwit zijn. In een tijd waar auto's steeds groter en zwaarder worden zijn de trucks dus langzamerhand hun bestaansrecht kwijt aan het raken. Hoog tijd voor een upgrade dus.

Algemeen
  • Miles Tow Trucks