Wooow! Neppe botenvijver Miami krijgt tóch echt water

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. De alom bespotte botenvijver van Miami krijgt dan toch een paar bakken echt water mee. De aanwezigheid van een natuurlijke vloeistof maakt de tickets uiteraard meteen onbetaalbaar.

Wow! Neppe botenvijver Miami krijgt tóch echt water

De Grand Prix van Miami is (tot nu toe) het meest prominente voorbeeld van de nieuwe richting van de Formule 1. De race vindt plaats op de parkeerplaats van een American footballstadion, schenkt meer aandacht aan het geven van een concert en het promoten van aanwezige celebrities dan de race, en heeft de meest synthetische bezoekersplaatsen.

Het Hard Rock Stadium bevindt zich zo'n 16 kilometer van de zee, maar dat hield de organisatie niet tegen. Het circuit moest koste wat het kost het strandgevoel van Miami gaan simuleren. Naast een kunsmatige beach club werd dat voornamelijk gedaan met de inmiddels beruchte botenvijver: een betonbak vol jachten beplakt met plastic water.

Echt water!

De organisatie verklaarde vorig jaar dolblij te zijn met de nephaven en alle aandacht eromheen, maar kennelijk was er toch ruimte voor verbetering. Voor de editie van 2023 wordt er namelijk zowaar écht water toegevoegd aan de MIA Marina.

Ironisch genoeg zal ook dat water niets met de jachten te maken hebben. Het gaat namelijk om twee kleine zwembaden bij de nieuwe 'Sunset Cabanas', een veredeld tentenkamp. Gasten van de Sunset Cabanas zullen kunnen genieten van de kookkunsten van lokale cheffin Michelle Bernstein.

Solliciteren

De Sunset Cabanas zijn uiteraard niet weggelegd voor het gewone volk. De organisatie spreekt namelijk van 'the ultimate race weekend experience'. De strandtenten zonder strand zijn zelfs zo aan de prijs dat potentiële klanten gevraagd wordt meteen een belletje naar Miami te doen.

Je moet namelijk serieus solliciteren naar een plekje bij het felbegeerde natuurlijke water. Mocht je door de selectieronde komen, dan staat er vast een exorbitante rekening voor je klaar. Dat is immers traditie.

Formule 1
  • F1 Miami Grand Prix