Verstappen rijdt Honda CR-V Hybrid met IndyCar-motor (video)

Voor officieuze motorpartner Honda mocht Max even een hybride crossover proberen. Deze CR-V had echter een beetje meer pit dan normaal.

Verstappen rijdt Honda CR-V Hybrid met IndyCar-motor (video)

Honda mag dan officieel niets meer met de Formule 1 te maken hebben, maar de banden met Red Bull Racing zijn nog altijd even innig. De PR-afdelingen van beide merken werken maar al te graag samen.

In de opbouw naar de Grand Prix van Miami vroeg de Amerikaanse afdeling van Honda om de medewerking van RBR en kopman Max Verstappen. De Nederlander werd gevraagd een CR-V Hybrid aan de tand te voelen.

CR-V Hybrid Racer

Het ging uiteraard niet om zomaar een huurautootje met een viercilinder en een CVT, maar een bruut prototype. De CR-V Hybrid Racer werd opgebouwd om de aanstaande overstap naar hybride aandrijflijnen in de IndyCar te vieren.

De spaceframe racer combineert de standaard 2,2 liter twin turbo IndyCar V6 met een MGU en een supercondensator-systeem. Het systeemvermogen wordt afgeleverd aan de achterwielen en bedraagt een ronde 800 pk.

Homestead-Miami

Na een korte uitleg door ex-IndyCar rijder en F1TV-commentator James Hinchcliffe kreeg Verstappen de sleutels van de hitsige hybride Honda. Max mocht zich uitleven op de Homestead-Miami Speedway, zo'n 60 kilometer ten zuiden van de het F1-circuit.

Honda heeft verder geen plannen met de CR-V Hybrid Racer. De bolide zal zijn dagen slijten als rijdende reclamezuil en demowagen.

Formule 1
  • Oracle Red Bull Racing