Magnussen nuchter over actie De Vries: 'Wie ben ik om daarover te klagen?'

KMag heeft helemaal geen problemen met de onbeholpen actie van Nyck de Vries die voor beide mannen de race in Montreal verpestte. De nuchtere Deen is immers zelf niet vies van hard racen.

Magnussen nuchter over actie De Vries: 'Wie ben ik om te klagen?'

Halverwege de Grand Prix van Canada kregen we een opvallend gevecht om de twaalfde plek voorgeschoteld. AlphaTauri's Nyck de Vries zette in de aanloop naar bocht 1 de aanval in op de Haas van Kevin Magnussen. Het duo raakte slaags in bocht twee, waardoor Mercedes-man George Russell langs beide mannen kon glippen.

Race verpest

Magnussen bleef ondanks het contact voor De Vries, maar in de remzone van 3 gooide Nyck zijn wagen toch aan de binnenkant ertussen. Op het vuile gedeelte van de baan was echter totaal geen grip, waardoor de Nederlander met blokkerende wielen rechtdoor schoot.

Magnussen kon hierdoor niet insturen, waarna het duo met licht contact op de uitloopstrook terecht kwam. Een kans op punten werd hiermee voorgoed verpest: na de uitvaller voor Russell kwamen Magnussen en De Vries als zeventiende en achttiende over de streep.

Geen probleem

Magnussen staat bekend om zijn vaak ongezouten meningen, maar na afloop van de race in Canada was hij opvallend mild. Kevin is zich maar al te goed bewust van zijn eigen reputatie als het aankomt op wheel to wheel racen. Vanuit dat oogpunt heeft de Deen dan ook helemaal geen problemen met de onbeholpen actie van De Vries:

"Hij was best hard aan het racen, dat is zeker. Maar wie ben ik daarover te klagen? Ik denk dat het probleem was dat hij zijn rempunt miste in bocht 3 en mij met hem meenam. Dat was het."

"Hij had de binnenkant maar remde zichzelf eruit en kon de bocht niet halen. Ik zat aan de buitenkant, dus ik werd geblokt, en we kwamen samen met hem op de uitloopstrook terecht. Dat was pech voor mij."

Formule 1
  • MoneyGram Haas F1 Team, Red Bull Content Pool