Leclerc: 'overweeg switch bij serieuze aanbieding'

Het huidige contract van de coureur loopt nog tot eind 2024.

charles leclerc ferrari

De contractonderhandelingen tussen Ferrari en hun huidige F1-coureurs zijn nog in volle gang. Eerder kwam al naar buiten dat Sainz wat hem betreft verlengt bij de Scuderia. Ook Charles Leclerc geeft aan graag voor langere tijd bij de Italiaanse renstal te blijven. Echter geven beide partijen ook aan dat ze geen haast hebben met het verlengen van het contract.

Het contract van Leclerc loopt eind 2024 af. Hij zal dus sowieso volgend seizoen nog plaatsnemen in de rode bolide. Wat er daarna gebeurt, staat nog niet vast.

In de rij

Ferrari zei eerder al dat het geen haast heeft met het verlengen van het contract van Charles Leclerc. De Monegask kan zich vinden in dit standpunt, zo blijkt uit een exclusief gesprek dat hij had met Motorsport.com. Teams als Mercedes en Red Bull zouden in de rij staan voor gesprekken met de coureur, maar hij laat zich hierdoor niet van de wijs brengen.

Tegen Motorsport.com zegt hij: "Natuurlijk overwegen we de aanbiedingen van andere partijen serieus. Dat doen alle coureurs als ze de kans krijgen, maar ik hou van Ferrari." En daarmee is de toon gezet, want Leclerc lijkt ondanks dat hij alle opties openhoudt, maar één doel voor ogen te hebben: "Het is mijn grootste droom om wereldkampioen te worden bij Ferrari, dat wil ik boven alles halen. Als daar ook maar de kleinste kans toe is, dan twijfel ik er niet aan om hier te blijven."

Ferrari is thuis

Ook over zijn prestaties van dit jaar is de 25-jarige coureur helder. "Het is duidelijk dat het hele team niet blij is met waar we nu staan. We willen meedoen voor de winst", benadrukt hij. Toch komt hij daarna weer terug op zijn enorme voorliefde voor Ferrari. "Dit is mijn thuis." Wel houdt de coureur een slag om de arm, want hij geeft aan dat er behalve grappend nog niet echt over de toekomst is gesproken. Niet omdat er problemen zijn, maar omdat de prioriteiten momenteel anders liggen, zo stelt hij. "We focussen ons op wat nu het belangrijkste is. We moeten zo snel mogelijk weer competitief zijn en dan zien we wel weer. Maar nogmaals, ik hou van Ferrari en dit is mijn thuis."

De doelen voor de korte termijn zijn dan ook helder voor de Monegask en zijn team. "Ons doel is nu om Mercedes en Aston Martin achter ons te laten. Voor 2024 is het doel om Red Bull aan te vallen en voor de winst mee te rijden."

Formule 1
  • NLBeeld