AlphaTauri maakt blunder bij terugkeer Daniel Ricciardo

Het team moet duidelijk even wennen aan de terugkeer van DannyRic. Het bordje boven zijn pitbox was kennelijk toch voor iemand anders bedoeld.

Oeps! AlphaTauri spelt naam Daniel Ricciardo verkeerd

Na vijf races thuis op de bank is Daniel Ricciardo dit weekend weer klaar om in zijn AlphaTauri te springen. De populaire Aussie krijgt vijf races om zich te bewijzen als nieuwe leide van het zusterteam.

Afhankelijk van de prestaties van Sergio Pérez ligt er zelfs meer voor hem in het verschiet. Bij AlphaTauri zijn ze kennelijk echter al gewend geraakt aan vervanger Liam Lawson. Daniel's naam waren ze namelijk eigenlijk alweer vergeten.

Daniel Riccardo

Boven de pits van COTA prijkte namelijk een bordje met de naam 'Daniel Riccardo'. Dat is toch net effe een 'i' te weinig. De naam van de Australiër met Italiaanse roots wordt door de Britse pers echter steevast uitgesproken als 'Ricardo', waardoor de fout makkelijk gemaakt is. Je zou echter denken dat de mannen en vrouwen uit AlphaTauri's Italiaanse thuisbasis in Faenza beter zouden weten.

Pitbluinders

Ricciardo is dit jaar niet het eerste slachtoffer van blunders met de pitboxen. In Japan reserveerde Ferrari immers beide boxen voor Carlos Sainz, die het de race ervoor net een overwinning gescoord had. Daniel komt er dus eigenlijk nog goed vanaf.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool